Kubánska torta

fedoro - bez fotkyfedoro, 6. januára 2013

Suroviny

5 ks
5 PL
3 PL
3 PL
3 ks
2 dl
2 PL
1 sáčok
150 g
3 PL
100 g
1 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: vymiešať 5 žĺtka s 5 lyžicami kryšt.cukor, pridať 3 lyžice hrubej múky,3 lyžice kakao a pridať sneh z 5 bielkov

  2. 2

    Plnka: uvariť kašu z 3 žĺtkov, 2dl.mlieka,2 lyžíc hrubej múky,1 van.cukru a nechať vychladnúť. Zvlášť vymiešať maslo s práškovým cukrom a pridať 100g rozpustenej čokolády.Do vypracovaného masla zašľahať postupne vychladenú kašu.

  3. 3

    Postup: piškótu potrieť ríbezľovým lekvárom zmiešaným s 2 lyžičkami rumu,na to pokrájať banány/hrúbka asi 2 cm/.Potrieť banány aj boky plnkou a poliať čokoládovou polevou.Tortu ozdobiť šľahačkou.Torta by mala odstáť v chladničke cca 5 hod.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
pod tymto nazvom som nasla viacero variacii,tvoja sa mi zda byt chutna ,ja som piekla kubansku trtu kde islo pomerne vela kakaa,cokolady do cesta a nebola som spokojna,plnka bolaz parizskeho kremu-delikatesa,cesto bolo velmi dobre,ale nie na plnenu tortu parizskym kremom,je velmi hutne a na parizsky krem tazke ,nabuduce urobim ale iba potrete dzemom a poliate cokoladou tato variacia je skor prijatelnejsia na hutne coko cesto

Pridaj komentár k receptu: