Kurča pečené s pomarančom a zemiakovo-cibuľový šalát s marinádou
Uvažovala som dlho pred varením, čo k tomu kurčaťu. Ryža, zapekané zemiaky? No nič...
Sviatočná roláda
Keď už budete mať počas Vianoc dosť sladkého, určite vám zachutí táto výborná slaná roláda.
Tvarohový krokodíl v lístkovej koži
Važené dámy tento recept vznikol na základe jednej inšpirácie, kde moja predchodkyna vytvorila krokodlíla z kysnutého cesta...
Zelenina gratinovaná v omáčke Mornay
Pestré a sýte jedlo pre milovníkov zeleniny, kombinácií znesie nespočetne...
Slivkovo-mandľový flan
Recept mám z časopisu Nový čas pre ženy, alebo Báječná žena. Koláč je chutný a...
Malinová romantika
Do smotany primiešame vanilkový cukor, 1 PL rumu a postupne primiešavame mascarpone. Hmotu vymiešame na hladký...
Maslo a la Paris
Levaduľa, petržlenová vňať a pažítka sa k sebe výborne hodia, čo som mohla aj ochutnať...
Citrónové kuriatko
Neviem, čo by som tu mala napísať... Recept je výsledkom mojej nespavosti...
Tvarohový koláč
Tento koláč som si nejako sama vymyslela. Množstvo surovín nemusí byť najpresnejšie :)
Jarný zelený šalát
Jarná vegetácia je síce dosť posunutá tento rok, ale jarné chute sú už prebudené. Použila...
Matcha puding
Vynikajúca chuť! Ak radi skúšate novoty v kuchyni, toto je to pravé orechové ako inovovať klasický...
Mäsové pirohy
Toto jedlo robievam vždy keď mám mäso z polievky najmä kuracej. Sú to mäsové pikantné pirohy posypané...
Ovocné potešenie v melóne
K tejto pochúťke ma inšpiroval gastronóm Bob Blumer, ktorý pripravil v melóne kuracie lízanky na spôsob...
Morčacie rezne v brokolicovom cestíčku
Dnešný prvomájový deň sme oslávili v zelenom šate.
V slaninke obalený zubáč s kalerábovým velouté
Filety zo zubáča umyjeme v studenej vode a osušíme, pinzetou vytiahneme kostičky. Filety rozkrojíme na 2 rovnaké...
Ruský teľací rezeň
Z očisteného, umytého, osušeného stehna nakrájame rezne, vyklepeme ich, okrajové blany narežeme, ...
Čajík na ubolený žalúdok
V poslednej dobe ma postihli akési nešťastné žalúdočné ťažkosti, cítim sa zle keď nejem, keď...
Grilovaný filet z pražmy so slávkami
Filety opláchneme studenou vodou, osušíme, osolíme, pokvapkáme limetovou a pomarančovou šťavou, posypeme natrhanou mätou a dáme do chladničky.
Prekladané fazuľové struky
Recept pochádza z obdobia keď ešte v Bratislave vychádzali noviny Večerník. Recept tam bol uvedený ako...
Jednoduchá bezmliečna nátierka
Ja som na prípravu nátierky použila bezmliečny pohánkový tvaroh, ale túto jednoduchú nátierku si môžete pripraviť...
Zelenina na balkánsky spôsob
Zemiaky nakrájané na kolieska vopred uvaríme do polomäkka. Všetku zeleninu nakrájame na kolieska. Cukinu prekrojíme...
Šalát z palmových srdiečok - palmitos
Aj tento recept pochádza z Brazílie, kde sú palmitos, vnútorné krehké časti kmeňov mladých paliem...
Karí panenka v placke
Na tuku oprazime por s rascou, lyzicou medu a chilli. Pridame maso a porestujeme...
Kuracie prsia balené v liste kostihoja
Ako inšpirácia pre tých, čo nevedia že Kostihoj lekársky sa môže využívať aj v kuchyni... a takýmto...
Zapekaný baklažán s mozzarellou a rajčinami
Ako chlapec som letnú zeleninu, ako je cuketa či patizón, považoval za povinnú jazdu, ...
Špaldové rožky
Všetky ingrediencie si zmiešame dokopy a dáme vymiešané cesto stuhnúť do chladničky na minimálne hodinku.