Zapečený hemendex

hefi - fotkahefi, 25. augusta 2010

Dnes som dostala od jednej mojej priateľky tento receptík. Hoci Enge140 písala v diskusii o Splne a o očistných dňoch, určite uznáte, že s Zobraziť celý popisDnes som dostala od jednej mojej priateľky tento receptík. Hoci Enge140 písala v diskusii o Splne a o očistných dňoch, určite uznáte, že s takouto dobrotou sa očistné dni držať nedajú. Škoda že nemôžem priložiť obrázok, to by ste videli tú nádheru...☺

25-30 minút
na 200 alebo 180 teplov °C

Suroviny

400-500 g
cca 150 g
200 g
cca 150 g
7 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozdelíme na polovicu. Každý diel rozvaľkáme - na spodok tortovej formy vymazanej maslom dáme jednu časť cesta, popicháme vidličkou. Myslím si že to nemusí byť práve tortová forma, ale hocijaká iná vyššia. Rozvaľkané cesto uložíme do výšky aspoň 4-5 cm. Na cesto poukladáme šunku.

  2. 2

    Pripravíme si zálievku z kyslej smotany, cibuľky a jedného vajíčka, ochutíme bylinkovou soľou, alebo vegetou - čo máme po ruke. Zalievku vylejeme na šunku a na zálievku rozklepneme vajíčka (koľko chceme, nemusí byť práve 6) Zakryjeme šunkou.

  3. 3

    Druhú časť cesta vyvaľkáme, popicháme vidličkou ešte na pracovnej doske, aby sme neprepichli vajíčka a pripraveným cestom zakryjeme všetky dobroty. Okraje začistíme do seba. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a zasypeme druhou časťou syra. Dáme piecť do rúry. Kamoška písala že to piekla v teplovzduške na 180 stup.C cca 25-30 min. Upečené do chrumkava a ružova necháme sčasti vychladnúť a až potom boky formy odstránime, aby sa nám to horúce neroztrhlo, čo by bola škoda. Teplé - nie horúce - môžeme krájať po odňatí z formy a podávame so šalátom, a napr. s celozrnným chlebíkom. je to vraj veľmi chutné a poriadne to zasýti. Idem to dnes (keďže je už ten spln) vyskúšať a "očistiť sa"☺.

Diskusia k receptu

evanaaa
Aj mne sa páči, trochu mi to pripomína recept, ktorý sa robí podobným postupom a dáva jednotlivo do mištičiek alebo do mafinovej formy. Ale chutné je oboje iste.
jezibabka1
@hefi konečne si sa aj Ty ozvala:) Hemendex mám rada a toto vylepšenie si určite nenechám ujsť:)dík za inšpiráciu
hefi
ježibabka, ale ved ja sa ozývam, len asi si ty nečítaš práve to, kde sa pripajam☺, zapajam sa aj diskusiii. Som rada že som Ťa inšpirovala. Pekný dník všetkým....
bozulka
Aj mne sa to páči určite urobím.Hoci mám problém s časom ani jedna varecha mi neujde bez povšimnutia.
tedko
Síce držím diétku detom to urobím.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia