Zapečená rybka

martina34 - fotkamartina34, 9. novembra 2010
Zapečená rybka
Foto: martina34

Veľmi rýchle, jednoduché a chutné. Bála som sa, či mi to deti budú chcieť, no syn sa nevedel dojesť.

20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

1 balenie
podľa chuti
4 ks
1 ks
štipka
trocha
podľa chuti

Postup

  1. 1

    Rozmrazíme si rybky. Trochu ich posolíme, okoreníme bielym korením, pokvapkáme citrónovou šťavou. Poukladáme ich na pekáč, ktorý sme si jemne postriekali rozprašovačom na olej. V miske si rozmiešame vajcia, smotanu, petržlenovú vňaťku a soľ. Zalejeme rybky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov asi na 10 -15 minút. Podávame so zemiakovou kašou a čerstvou zeleninou. Tí čo delia, len s kopou čerstvej zeleniny.

    Zapečená rybka - obrázok 1

Diskusia k receptu

enerrgizer
perfektné...všetky suroviny sa vzájomne dopĺňajú a nepotláčajú chuť ryby...
nbert
Len mala rada k rozmrazovaniu ryb - pokial vas naozaj netlaci cas, tak nechajte rozmrazit ryby v chladnicke cez noc. Ak rozmrazujete pod tecucou vodou, nie je to len skoda pitnej vody ale taktiez sa odplavi znacne mnozstvo samotnej chuti. To plati pre vsetko ostatne, nie len ryby.

Dobry recept, len ma zaujima, v kolkych vrstvach je ta rybka naukladana ? Prekryvaju sa, ci len bok po boku ?
martina34
@nbert , ano, rybku rozmrazujem z večera do rána v chladničke, presne tak, je chutnejšia, naukladala som ju len jednou vrstvou a tak so to zaliala a upiekla.
evanaaa
Vo chvíli, keď už prichádzam o nápady, ako spraviť ryby, sa tu objaví super receptík hodný vyskúšania, teda, najbližšie.... od Martinky.
enge149
super receptík ,kto má rád rybičky,ja áno,je to zdravé jedlo
tinca
chutné a rýchle, pre nás čo rabky môžeme
slonikvzoo
Máš nápadité recepty! Veľa zeleniny, hliva, ryby a výborné kombinácie :-) Aj keď doma varím najmä ja, musím konštatovať, že s tebou je svete žiť.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha