Krémová polievočka

bonpari - fotkabonpari, 30. augusta 2012
Krémová polievočka
Foto: bonpari

Rýchla a chuťovo zaujímavá polievka, ktorú som si dnes vymyslela a určite ju budem robiť pravidelnejšie. V chladničke bola mrkva, ktorá vyzerala tak, že Zobraziť celý popisRýchla a chuťovo zaujímavá polievka, ktorú som si dnes vymyslela a určite ju budem robiť pravidelnejšie. V chladničke bola mrkva, ktorá vyzerala tak, že každým dňom dožije a bude nepoužiteľná, tak šup s ňou do hrnca.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks stredne veľká
2  ks veľké
1/2 šálky
1,2 liter
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Mrkvu i zemiaky ošúpeme. Mrkvu nakrájame na kolieska, zemiaky na kocky a opečieme na troche oleja. Zatiaľ premyjeme šošovicu a pridáme ju k mrkve.

  2. 2

    Vodu si dáme zovrieť do kanvice a asi deci vody rozmiešame v miske s bujónmi. Bujóny i vodu pridáme k zelenine a varíme, kým nebude všetko mäkké.

  3. 3

    Uvarenú zeleninu rozmixujeme, dochutíme soľou, korením a podávame s lyžicou kyslej smotany.

    Krémová polievočka - obrázok 3

Diskusia k receptu

hubata
Priznám sa že krémových polievok robievam len zopár: zo sušeného hrachu, brokolicovú, v lete z čerstvých paradajok ..... no a tuším dosť. Ostatné kúšem. Ale prečo nie - je v nej všetko to čo má polievka mať aby bola chutná.
(mimochodom ak potrebuješ zúžitkovať starú mrkvu, na to je tu na vareche výborný recept na džús "Karotela".
olinka12
Vyzerá chutná robievame krémové polievočky často ukladám aj tvoju
nonna
Veľmi dobrý nápad, mrkva oživý chuťovo trošku mdlú šošovicu a zemiaky a výsledná chuť je určite jemná. Vyzerá lákavo a príjemne. Ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko pre svojich a ich kamošov. Úspešný kulinársky víkend!
nonna
Páčila sa na Cypre. Gratulácia!
3sandra3
výborná polievka,,, aspoň viem, čo zajtra variť,,, vďaka
bonpari
male upozornenie: priatelovi chutila ako svieckova a mal chut si k nej dat knedlu.. mne zase pripominala detsku vyzivu :) kto skusi, moze napisat svoje pocity..
123ja
ja by som skusila namiesto sosovice trosku zazvoru, jedla som zazvorovo mrkvovu polievku, bola vyborna, nemam na nu recept, tento by sa dal obmenit.....ukladam, dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia