Foto: bonpari
Rýchla a chuťovo zaujímavá polievka, ktorú som si dnes vymyslela a určite ju budem robiť pravidelnejšie. V chladničke bola mrkva, ktorá vyzerala tak, že Zobraziť celý popisRýchla a chuťovo zaujímavá polievka, ktorú som si dnes vymyslela a určite ju budem robiť pravidelnejšie. V chladničke bola mrkva, ktorá vyzerala tak, že každým dňom dožije a bude nepoužiteľná, tak šup s ňou do hrnca.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu i zemiaky ošúpeme. Mrkvu nakrájame na kolieska, zemiaky na kocky a opečieme na troche oleja. Zatiaľ premyjeme šošovicu a pridáme ju k mrkve.
- 2
Vodu si dáme zovrieť do kanvice a asi deci vody rozmiešame v miske s bujónmi. Bujóny i vodu pridáme k zelenine a varíme, kým nebude všetko mäkké.
- 3
Uvarenú zeleninu rozmixujeme, dochutíme soľou, korením a podávame s lyžicou kyslej smotany.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
(mimochodom ak potrebuješ zúžitkovať starú mrkvu, na to je tu na vareche výborný recept na džús "Karotela".