Hovädzí závitok

dr - fotkadr, 24. júna 2015
Hovädzí závitok
Foto: dr
4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g so stehna
4 plátky
2 ks
4 tenké plátky
4 prúžky (PCR)
4 ČL
1 PL (alebo bravčová masť)
 horúca (alebo vývar)
1 PL do výpeku

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie stehno nakrájame na plátky, každý plátok potrieme lyžičkou horčice, uložíme na seba a necháme odležať hodinu v chladničke. Po hodine mäso osolíme, posypeme čiernym mletým korením a drvenou rascou, na horčicou potretú stranu mäsa uložíme plátok oravskej slaninky, plátok ementálu, prúžok papriky a polovičku natvrdo uvareného vajíčka. Takto pripravené mäso zrolujeme a previažeme potravinárskym špagátikom.

  2. 2

    Do panvice dáme lyžicu oleja alebo bravčovej masti a opečieme závitky zo všetkých strán. Opečené závitky preložíme do tlakového hrnca a do panvice s výpekom nalejeme horúcu vodu alebo vývar, pridáme lyžicu plnotučnej horčice, malú lyžičku drvenej rasce a osolíme, necháme zovrieť a vlejeme na závitky do tlakového hrnca. Hrniec uzavrieme a od začiatku varu dusíme 40 minút.

  3. 3

    Výpek som nezahusťovala, preliala som ním ryžu, ktorá bola prílohou k závitkom a ochutila nasekanou pažítkou.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: