Foto: dr
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g so stehna |
|
4 plátky |
|
2 ks |
|
4 tenké plátky |
|
4 prúžky (PCR) |
|
4 ČL |
|
|
|
|
|
|
|
1 PL (alebo bravčová masť) |
|
horúca (alebo vývar) |
|
1 PL do výpeku |
|
Postup
-
1
Hovädzie stehno nakrájame na plátky, každý plátok potrieme lyžičkou horčice, uložíme na seba a necháme odležať hodinu v chladničke. Po hodine mäso osolíme, posypeme čiernym mletým korením a drvenou rascou, na horčicou potretú stranu mäsa uložíme plátok oravskej slaninky, plátok ementálu, prúžok papriky a polovičku natvrdo uvareného vajíčka. Takto pripravené mäso zrolujeme a previažeme potravinárskym špagátikom.
- 2
Do panvice dáme lyžicu oleja alebo bravčovej masti a opečieme závitky zo všetkých strán. Opečené závitky preložíme do tlakového hrnca a do panvice s výpekom nalejeme horúcu vodu alebo vývar, pridáme lyžicu plnotučnej horčice, malú lyžičku drvenej rasce a osolíme, necháme zovrieť a vlejeme na závitky do tlakového hrnca. Hrniec uzavrieme a od začiatku varu dusíme 40 minút.
- 3
Výpek som nezahusťovala, preliala som ním ryžu, ktorá bola prílohou k závitkom a ochutila nasekanou pažítkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu