
Kalerábový prívarok
Kaleráby očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Vložíme ich do vriacej osolenej vody a...

Jahodový ocot
Umyté, osušené jahody nakrájame na malé kúsky. Kúsky jahôd dáme do vzduchotesnej nádoby a zalejeme...

Tofu zeleninka
Takúto zeleninku robievam často. Väčšinou len tak na rýchlo, keď prídem z roboty a nemám...

Tekvicový dressing
V mrazničke mi "prekážala" od jesene postrúhaná tekvica tak som ju využil.

Zemiaková torta s baklažánom, hubami a syrovo-cibuľovou krustou
Vhodná ako prediedlo, či príloha...

Mrkvové guľky
Mrkvové guľky môžeme pripraviť ako prílohu k mäsu alebo doplnené piškótami ako dezert. Ak chceme viac...

Kuracie v jablkovom pyré
Ľahké letné jedlo - kombinácia chutnej kuraciny a jemného jablkovo-jogurtového pyré, obed vhodný pre všetky generácie...

Lahôdková paprika
Velmi jednoduche lahke predjedlo, alebo priloha. Taktiez vytvor mojho manzela.

Špenátovo-šalátový prívarok
Na svete je veľa samoukov „gazdiniakov”, no ale aj profesionálov, ktorí za pozitívny vzťah k...

Vajíčka s cviklovo-avokádovou plnkou
Všetci poznajú rozprávku Soľ nad zlato, kuchári by však pokojne mohli napísať inú rozprávku – Vajce nad zlato....

Ryžový šalát
Prvýkrát sme ochutnali tento šalát v tureckej reštaurácii a odvtedy ho robím k pečenému kuraťu ochutenému harissa...

Quinoa so žihľavou na spôsob risotta
Chutná a ľahká porcia vhodná ako samostaný chod alebo príloha. Výber nechám na vás.

Posúch s dubákmi, cherry paradajkami, parmezánom a so smotanou
Dostali sme chuť na dobrý a sýty posúch.

Zapečený plnený zemiak v slaninke
Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, prekrojíme pozdĺžne v 1/3 zemiaku. Zemiak vydlabeme, vydlabanú hmotu zmiešame s...

Opekané knedle z grahamového pečiva
Tieto knédle robievam, ak mám staršie grahamové pečivo a naplánujem si piecť, alebo grilovať nejaké mäso. Hodia...

Ryža trochu inak
čo k tomu povedať? študentský život naučí všeličomu aj k rôznym veciam donúti ako napríklad variť si,...

Grilované sladké zemiaky
Sladké zemiaky umyjeme a aj so šupkou nakrájame na približne 0, 5 cm hrubé plátky. Zemiaky...

Naše obľúbené pečené zemiaky
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hrubšie hranolky. Umyjeme ich a necháme dobre odkvapkať.

Zelenina na pašeráckom korení
Pašerácke korenie obsahuje sezamové semiačka, tymián, oregano, kurkumu, zmes korenia a zeleniny, ...

Hŕstková kaša
Skvelá kaša, ktorá poslúži ako príloha k hlavnému jedlu, alebo si ju môžete dať samotnú,...

Ľahká ryža s mrkvou
Ryža s mrkvou je výbornou voľbou pre tých, ktorí hľadajú ľahký recept plný chuti, ideálny ako hlavné jedlo alebo príloha....

Skordalia s červenou repou
Uvaríme nakrájané očistené zemiaky, zcedíme, osolíme, pridáme pretlačený cesnak a mixujeme na kašu...

Bazalkovo-citrónový curd
Na svojej obľúbenej ruskej stránke som našla tento zaujímavý recept, musela som ho vyskúšať, pretože...

Baklažánová salsa
Včera mi z Amazonu došla dlho očakávaná kniha o druhoch chleba v rôznych krajinách sveta. Autori...

Zimný kapustový šalát
Očistenú bielu aj červenú kapustu pokrájame na jemné rezance. Pór pokrájame na tenké kolieska, reďkovky...

Kuriatka vo fazuľkovom prívarku
Na rozpálenom oleji orestujeme nasekanú cibuľu do sklovita. Pridáme nové korenie, bobkový list, fazuľové...

Syrovo-oškvarkové placky
Dnes som skúšala recept a trochu som si ho pozmenila. Sem si ho ukladám aby som si...

Zemiaky s kalerábom
Zemiaky s kalerábom. Brambory s kedlubnou. Po našem: brambory s kerlúbem. Podle mojí babičky:...