
Ovsené placky s pestom
Ovsené placky sú v poslednej dobe populárnym jedlom a dajú sa robiť na viacero spôsoboch. Ja...

Sójové plátky s bazalkovo - syrovou omáčkou
Cibuľu očistíme a nakrájame na malé kocky, cesnak ošúpeme a prichystáme si ostatné suroviny na omáčku....

Vyprážané syrové guľky
Na masle opražíme hladkú múku dozlata, zalejeme mliekom a pripravíme hustejšiu zápražku, ktorú ochutíme korením,...

Svieži zemiakový šalát s mladými listami hrozna a púpavy
Zemiakový šalát plný jarných vitamínov ;-)

Domáca Ľjutenica
"Nátierku" Ľjutenica som prvýkrát jedla na Urban markete v BA, kde ju predávali MoshiMoshi. Podávali...

Odpaľované knedličky ako príloha
Sú veľmi jemné. Recept som si kedysi vystrihla z dajakého časopisu.

Vegetariansky burger so zrejúcim syrom a portobello
Ukazka ze burger nemusi znamenat len Mcbordel so znameho retazca, ze sa to da spravit aj...

Tuniakový šalát
Tento šalátik robil cez týždeň Tibor Mattyašovský pod názvom "Ensalada rusa" v relácii Bez servítky. My...

Tabouleh s karfiolom
S pojmom a s rcp tabbouleh (tabúle) som sa stretol už dávno v TV pri programoch o...

Hash browns z kvaky
Hash browns su vlastne nastruhane a osmazene zemiaky. @2010 ich uz popisal na vareche podrobnejsie....

Varena špargľa so zemiakmi
Ide o klasicky recept na prípravu špargle , pretože tá zelenina je u nás relatívne nová...

Omáčka k rybe, k mäsu ...
Dosť často nemám chuť príliš kreovať pri varení a tak pripravím lososový steak bez ničoho a pre...

Červená paprika v oleji
Papriku vyčistíme a pokrájame na hrubé rezance. Vložíme ju do pohára. Prisypeme všetky ostatné suroviny...

Bieloruská bravčovinka
Bravčové stehno alebo karé naklepeme, osolíme, okoreníme, z jednej strany posypeme paprikou a poprášime...

Zapečený karfiol s brokolicou ako príloha alebo samostatné jedlo
Brokolica a karfiol nemusia byť iba hlavným jedlom. Môžeme ich použiť aj ako chutnú a zdravú...

Nadstavované nočky
Ďalší z mojich receptov, ktorý som zrealizoval raz, keď som musel "kľačať na suchom hrachu...

Ochutený jablkový ocot
V ten rok, keď sa nám urodia Ontáriá (kyslé jablká), robievam prírodný jablkový ocot...

Tekvicová pasta DRAGUL LIVIU
Hlavnou zložkou tohto môjho druhého "maglajzu" je tekvica. Ešte jej je dosť, tak využite, ...

Hrach s paradajkou ako príloha
V hrnci zohrejeme olej (alebo ghí), pridáme tmavé horčičné semienko a necháme ho prasknúť. Potom...

Zemiakový krém s dubákmi v údenom vývare
Túto polievku robievam obyčajne po Vianociach alebo Veľkej noci, ale aj inokedy ked mám vývar z...

Zelené fazuľky na oleji
Tento jednoduchý letný recept pochádza z Grécka. Zvládnu ho aj úplní...

Pečené cuketové hranolčeky so syrovými bochníčkami
Je na vás koľko syra máte práve v chladničke, nastrúhame, pridáme vajíčka podľa potreby, ...

Zemiakový šalát s pažítkou
Tento šalát sme si prvýkrát spravili s kamarátkou z vlastnoručne vypestovaných zemiakov. Odvtedy ho pripravujem vždy,...

3-farebná ryža
Dávam Vám môj obľúbený recept na prípravu ryže s hrozienkami – ako samotné jedlo má priveľa sacharidov...

ŠPARGLA (chřest) a palacinka
@jerica ponúkam moju verziu , je jednoduchá k dostupnosti surovín, práve som dokončila obedík ,...

Zapečené zemiaky so zelenou fazuľkou
Bol jeden deň, keď sme nemali čo do úst, tak sme pozbierali všetko zo špajze...