Omáčka k rybe, k mäsu ...

dadajka - bez fotkydadajka, 30. januára 2014

Dosť často nemám chuť príliš kreovať pri varení a tak pripravím lososový steak bez ničoho a pre zmenu kurací steak bez ničoho. Tentokrát som Zobraziť celý popisDosť často nemám chuť príliš kreovať pri varení a tak pripravím lososový steak bez ničoho a pre zmenu kurací steak bez ničoho. Tentokrát som bola trpezlivejšia a mrkla do veľkých chladničkových zásob a improvizovala som s pocitom, že viem čo s čím bude chutné, a podarilo sa.

3
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 dcl
500 g
10 ks
3 ks (vňaťová cibuľka)
1/2 ČL
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Na výpeku z opečenej ryby či iného mäsa orestujeme na krúžky nakrájanú cibuľku. Pridáme cesnakové strúčiky v šupke, len mierne rozmačknuté, a orestujeme.

  2. 2

    Pridáme čerstvý špenát, orestujeme a ak sa už javí hotový vyberieme cesnak i so šupkou (niekedy sa oddeli). Nakrájame na menšie kúsky paradajky, kúsok chilli papričky a rovnako chvíľu necháme osmahnúť. Zalejeme kokosovým mliekom, posypeme kurkumou a necháme prevrieť.

  3. 3

    Osolíme dľa potreby (paradajky bývajú slanšie) a ukončíme varenie. ... ak budete mať potrebu zahusťovať (čo ja nikdy nemám), prisypte škrobovú múčku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia