Paradajková fazuľa s klobásou
nemám rada fazuľu v paradajkovej omáčke z konzervy a už vôbec nie hotové jedlá v konzerve (narážam...
Kung-pao
Starší recept z čias, keď nebolo ryžové víno. Kľudne znesie i našu sójovú omáčku a...
Cestoviny s krevetami (à la crème fraîche)
Tento recept je jeden z nasich najoblubenejsich. Je to tiez nas tradicny recept na Sv...
Pečená kačka, domáca parená knedľa, hlávková kapusta
Kačicu umyjeme. Odrezanú kožu z krku a tuk zo zadnej časti osolíme a položíme na dno...
Chlpaté rezne
Niečo podobné ako šťavnaté rezne, ja som ich robila oboje a servírovala som aj šťavnatý...
Košické rezne
Šťavnaté a chutné rezne v horčicovo-kečupovej omáčke s hubami, nie len na nedeľný obed od mojej mamky....
Ohnivé mäso so zemiakovou plackou (babou)
Toto je môj recept na ohnivé mäso s plackou tak ako chutí nám.
Polievka z čerstvých kuriatok
Polievku nám varila presne takto naša mamička. Lesné kuriatka sú veľmi vhodné na polievku s letnou...
Zapekané plnené bravčové karé
Urobíme si klasicky na cibuli praženicu. Ja som do praženice pridala papriku v oleji a zelený...
Kôprová omáčka
Moja mamka ju robievala už dlhé roky pred tým než som sa narodila:))... v podstate...
Fašiangové šišky
V sobotu nám opäť začalo obdobie fašiangov. Neodmysliteľne k tomuto obdobiu patria šišky a fánky....
Domáci podplamenník
Zakaždým si vychutnávam na vianočných trhoch podplameníky, a tak som sa rozhodla to skúsiť aj doma....
Kapustnica zo zabíjačkového mäsa so sušenými hubami
Keď varím kapustnicu, jeme ju skoro celý týždeň, čím dlhšie stojí, tým je lepšia. Osobne mám najradšej,...
Restovaná pečeň
Nie každý miluje bravčovú pečienku, ale ak sa podarí, tak je to pochúťka.
Kuracina marinovaná v majonéze
Naše obľúbené rezníky... Keď som našla tento týždeň na vareche recept na Domácu majonézu podľa receptu...
Tekvicové halušky
Napad vyskusat tieto tekvicove halusky som dostala z receptu od @Mariamka http://varecha. pravda. sk/recepty/halusky-z-cukety-mlete-maso-v-paradajkovej-om/43256-recept. html Mam...
Zemiakové pampúšiky pečené v rúre
Toto sú veľmi chutné zemiakové pampúšiky bez múky, ktoré sa pečú v rúre, nevyžadujú takmer...
Hovädzie zadné s americkými zemiakmi
Kedže som sa po dlhšom čase dostala ku kvalitnému bio mäsku z jednej rodinnej farmy tak som...
Americké žemle
Ingrediencie dáme do domácej pekárne a necháme vymiesiť a vykysnúť cesto. Ak nemáme pekáreň, pripravíme...
Svokrine rezne
Tieto mleté rezne ma naučila moja svokra, sú dobré za studena, aj teplé.
Mňam cestovina s tvarohom
Preto cestovina, lebo som ju použila namiesto halušiek. Viac nám to chutí, je to rýchle a dobré....
Knedľová pizza - ako využiť zvyšky knedle
Špekulovala som ako využiť knedľu ktorá mi ostala. Samozrejme dá sa dať aj do mrazničky ale...
Zapekaný karfiol s bešamelom
Ľahké a rýchle jedlo, vhodné najmä na tieto horúce dni.
Losos s holandskou omáčkou
Lososa osolíme a opepříme a opečeme na másle z olejem. Pokud máme lososa s kůží, ...
Patizón v syrovom cestíčku
Patizon som vždy obalovala klasicky v trojobale, ale v práci spomínali tento recept na cestíčko, tak som...
Zapekaná špargľa s cestovinou
Môj druhý špargľový recept je surovinami podobný tomu prvému, no predsa je iný.
Východniarske džadky
toto jednoduché jedlo mi robievala moja babka... a potom som ho robila dcérke, keď bola...
Sójový segedínsky guláš
Viem, že nie je nad klasický bravčový segedín, ale občas nahradím bravčové mäso sójovými kockami....
Koložvárska kapusta od „piliny“
Pokrájame si cibuľu nadrobno, k tomu niekoľko strúčikov cesnaku a osmahneme na oleji...
Kuracie mäso s kyslou kapustou
Nemusíte mať celé kurča, ja používam len stehná, tie máme všetci najradšej.
Vyprážaná tekvica v cestíčku a strúhanke
Podľa opisov grékov a rimanov tekvicu poznali a obľubovali ju aj v staroveku. Pre indiánov slúžila ako...
Pečené plnené kuracie prsia
Naplnila som kuracie prsia a opiekla som ich na oleji, ako náplň som zvolila osvedčenú kombináciu:...
Kurací paprikáš trošku inak
Recept mám z Maďarska od známej moderátorky programu "Gasztroangyal", ktorý je prevažne o varení zabudnutých jedál starých materí, ale aj o novej modernej gastronómii....
Zemiakové knedličky plnené ovocím (Gombovce)
Toto patri k mojim najoblubenejsim jedlam, tak to vyskusajte aj vy, mozno bude patrit aj...