Špagety s bazalkovým pestom, cherry paradajkami a rukolou fotorecept
Foto: salinka
Ani by som neverila, aké chutné môže byť bezmäsité jedlo:-)
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
|
|
2 strúčiky |
|
200 g |
|
1 PL |
|
25 g (alebo píniové oriešky) |
|
50 g čerstvá |
|
1 ČL v náleve |
|
1 ks (alebo federónka) |
|
na posypanie |
|
čerstvo mleté |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme všetko potrebné. Špagety uvaríme podľa návodu. Cesnak a feferónky nakrájame na malé kúsky, paradajky a oriešky na väčšie.
-
2
Na panvici zohrejeme olivový olej, ponaháňame na ňom nakrájaný cesnak a chilli papričku.
-
3
Pridáme paradajky, kapary, soľ, korenie, chvíľu podusíme. Prihodíme bazalkové pesto. Necháme prevoňať. Na záver pridáme nakrájanú rukolu a nasucho opražené oriešky.
-
4
Zamiešame spolu s uvarenými špagetami.
-
5
Posypeme strúhaným syrom a zdobíme rukolou, dobrú chuť:-)
( simonscat.com/blog/category/simonscat/...
)
@afataga s tým syrom máš úplnu pravdu. Ja si už nepamätám, aký som použila. Recept mám nafotený už dlho, len nebolo kedy blúdiť po Vareche. Inšpirovala si ma ty tvojimi špagátmi:-)
@marianne , ďakujem a ty máš novú identitu:-)
@mesiar , za tým by zapasoval nejaký tvok koláčik:-)
@elixir , dík. Salinke nechutilo:-(
@dr , dík:-)
@elixir si nejaká rozpoltená bytosť tuším - labuť alebo mačka...? :-)
@klukodvody , veď vieš, oteplieva sa a my zhadzujeme vrstvy.Takéto recepty sa hodia:-)
@havinko , ďakujem za pochvalu, zaregistrovala som, že slimač je premnožená.
@tiginko presne tak, musíme tráviaci trakt troška prečistiť a odľahčiť:-)
@elixir , všetko jedno, my ťa berieme, lebo dobre varíš:-)
*****
@elixir , vhodný komentár, tá mačka nemá chybu, ulietavame na nej aj my doma:-))
@kukulienka , uhádla si:-) Veľmi mi chutia špagáty so sardelami a kaparami:-)