Foto: nazarboncuk
Toto je základný recept na köfte, dajú sa obmieňať s rôznymi omáčkami, šalátmi, ako súčasť kebapu. V lete sú vynikajúcou súčasťou grilovačiek. Jahňacie mäso Zobraziť celý popisToto je základný recept na köfte, dajú sa obmieňať s rôznymi omáčkami, šalátmi, ako súčasť kebapu. V lete sú vynikajúcou súčasťou grilovačiek. Jahňacie mäso sa dá nahradiť nám dostupnejším hovädzím. Rozpis surovín je na približne 20 kúskov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g (hovädzie) |
|
1/2 hrnčeka nahrubo namletá |
|
1 |
|
1 najemno nastrúhaná |
|
1 zväzok |
|
1-2 strúčiky (jemne prelisovaný) |
|
1 lyžička |
|
,korenie |
|
1-2 lyžičky palive |
|
1 lyžička |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny rukami PORIADNE premiešame.
-
2
Vložíme do chladničky aspoň na polhodinu.
-
3
Zo zmesi vytvarujeme guličky veľkosti vlašského orecha a dlaňami jemne stlačíme na placky. Hotové vysmážame v horúcom oleji alebo ešte lepšie ugrilujeme. Tradičnou prílohou köfte je pide (chlieb), petržlenový šalát a čerstvá cibuľa nakrájaná na mesiačiky.
robila detom, pouzila som kuracie prsia a susenu petrzlenovu vnat,
piekla som ich v rure. Detom velmi chutilo, hlavne Salonka robila mmm
it is yummy :) Dakujem za super recept a urcite si ho zopakujeme.