Langoše zo zemiakového cesta

marianna76 - fotkamarianna76, 12. apríla 2012

Tento recept mám z webu - záhradkárskej stránke... Nie sú chrumkavé, takže neškriabu v ústach...

6
porcií
90 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

kvások:
30 g čerstvé
150 ml vlažné
1 čl
Cesto:
500 g
200 g varené v šupke
150 ml vlažná
1 1/4 čl
prílohy:
 /podľa chuti/
  strúhaný
  na vyprážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky mám uvarené v šupke - na jemno nakrájané. pripravíme kvások: do hrnčeka dáme kvasnice, pridáme cukor, prilejeme vlažné mlieko

  2. 2

    do misy dám múku, soľ, nastrúhané zemiaky

    Langoše zo zemiakového cesta - obrázok 2
  3. 3

    Jemne zmiešame múku so zemiakmi, prilejeme kvások a aj vlažnú vodu.

    Langoše zo zemiakového cesta - obrázok 3
  4. 4

    Pekne vymiešame cesto, nemusela som už nič pridávať, ani múku, ani vody.... Prikryla som utierkou a na teplom mieste som nechala vykysnúť.

    Langoše zo zemiakového cesta - obrázok 4
  5. 5

    takto vyzeralo pekne vykysnuté cesto po hodine

    Langoše zo zemiakového cesta - obrázok 5
  6. 6

    Cesto som preložila na pomúčenú dosku, prehnietla a keďže som mala mať kúsky cesta veľké asi ako dlaň, upravila som cesto na hrubší válok, odkrajovala kolieska a tvarovala malé bochníčky.

    Langoše zo zemiakového cesta - obrázok 6
  7. 7

    Mne vyšlo 15 kusov, nechcela som ich mať moc veľké. Ešte tieto som prikryla utierkou a nechala 15 minút kysnúť.

    Langoše zo zemiakového cesta - obrázok 7
  8. 8

    Dáme si rozpáliť olej, každý bochníček od stredu jemne povyťahujeme, nevyťahovala som ich moc na tenko, môžeme aj pomúčiť, podľa potreby.

    Langoše zo zemiakového cesta - obrázok 8
  9. 9

    Oprážame z oboch strán. Ja som langoše vyťahovala, tak do obdĺžnika, aby sa mi mestili do vyššej panvice.

    Langoše zo zemiakového cesta - obrázok 9
  10. 10

    Nechala som ich pdkvapkať od oleja, tak, že som prekladala medzi ne kuch. servítky z tesca, tie sa mi zdajú dobré - pevné a jemné.

    Langoše zo zemiakového cesta - obrázok 10
  11. 11

    Hotové môžme podávať aj s kečupom, cesnakom a strúh.syrom, alebo aj so slivkovým lekvarom, len škoda, ten sme zrovna nemali....

    Langoše zo zemiakového cesta - obrázok 11
  12. 12

    Mňam.... dobrú chuť....

    Langoše zo zemiakového cesta - obrázok 12
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Obed, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu

ancicka
mňam...isto sú chutné.Langoše zo zemiakového cesta robievam občas,ale na platni na sucho,potieram maslom a voláme ich ciganiky.
helca103
ja som ešte nerobila langoše zo zemiakmi ale určite skúsim a aj tie tvoje @ancicka pečené na platni môžu byť fajnové
twiggynka
no vypadají senzačně, ja vždy dělám ze zakysané smetany. Ty máme nejraději, ale určitě vyzkouším... děkuju za recept
hubata
Keď sú tam zemiaky, asi dlhšie vydržia ..... až dovtedy kým sa nezjedia hehe...
mariaklara
Langoše robievam, skús bez múky pri práci ako to mám ja v recepte, robila som už aj zemiakové, ale po nich ma akosi páli kyselina, tak robím bez zemiakov. Máš ich krásne.
marianna76
ďakujem Vám všetkým, nám po týchto nebolo tak ťažko ako býva po tých, kde nejdu zemiaky...
@mariaklara pri práci som musela použiť len minimum múky, skoro žiadnu, ale uviedla som ju tam, náhodou by mal dakto lepivejšie cesto... kuknem aj na tvoje, dík
babkamt
V sobotu sa chystám robiť langoše. Zo zemiakového cesta som ešte nerobila.Vyskúšam tie tvoje.
sonulienka
vyzerajú fantasticky určite vyskúšam tiež som ešte nerobila zp zemiakového cesta. |Ukladám do KK
izabella929
jaj , ako zvodne vyzerajú tie tvoje lángošíky.-)) zajtra asi urobím, si mi urobila chute.-)
gabculka
Môžem povedať, že langoše sú fantastické. Pripomenulo mi to obdobie keď som chodila do školy a tam nám takéto chutné langoše predávali....
spartanka007
No , vyzeraju super som zvedavá či budú aj tak chutit)) akurát ich robím takže dám vediet či sa vydarili ))))
mrkwicka
ahoj, robila som ich a naozaj su perfektne :D dakujem za skvely recept
lusinka1321
dnes som ich robila, su vynikajúce, lepšie ako len z múky a úplne ľahko sa robia a nezaťažujú žalúdok, vďaka za super receptík :-)
marianna76
Eliška - dík... skús... ale nie sú chrumkavé.... sú také mäkké, sme ich jedli s lekvarom aj.... to muž nemohol draplavé do úst... preto sa mi tieto hodili...
yufka
Mariannka,ďakujem pekne za rezept, sú fantastické , veľmi doporučujem , robila som ich len tak sa zaprášilo :)