Vyprážaný baklažán fotorecept

aduskagi - fotkaaduskagi, 26. januára 2013
Vyprážaný baklažán (fotorecept)
Foto: aduskagi
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Baklazan umyjeme, osusime a nakrajame na cca 0,5 cm platky, ktore si rozlozime na plech a osolime. Nechame odlezat 15-20 min. Baklazany pustia vodu, ktoru odsajeme papierovou servitkou.

    Vyprážaný baklažán (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Obalime v trojobale ( muka-vajicko-struhanka)

    Vyprážaný baklažán (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyprazame v horucom oleji z oboch stran

    Vyprážaný baklažán (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nechame odtiect nadbytocny olej a mozeme podavat. Podavala som ich so zemiakovym pyre, zabudla som odfotit , takze sa ospravedlnujem za uvodne foto.

    Vyprážaný baklažán (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

anna123
Toto je obľúbené jedlo mojej dcéry, ja to robím tak, že medzi 2 kolieska baklažánu dám tvrdý syr a potom obalím. Vyskúšaj.
1x alda
evanaaa
Baklažány nám mama vyprážala, keď som bola ešte dieťa a je to poriadne dávno, ale hneď, ako ich nasolila ich obalila a vyprážala, žiadne " potenie" od soli,ani aj som to nerobila. Bolo to asi pred 50-tymi rokmi.
1x alda




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia