Granadír

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 2. augusta 2011

Granadír je veľmi dobré papaníčko a už dávno som ho nevarila, tak som ho zvrtla včera na večeru.

3
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks nové, veľké
30-50 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky uvaríme v slanej vode. Cestoviny odvaríme zvlášt v slanej vode. Cibuľku očistíme nakrájame na kocočky a dusíme do zlatista na oleji, na konci pridáme hodne červenej papriky. Potom všetko spolu zmiešame, dochutíme soľou, čiernym korením. Podávame s kyslou uhorkou alebo čalamádou Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

alexdidi
Granadír je dobré a rýchle papaníčko, ale nie pre každého....poznám totiž viac ľudí pre ktorých je to jediné jedlo, ktoré by nikdy nezjedli....nuž, sto ľudí sto chutí....
kata50
@Zabiatko66 , skús pridať ku červenej paprike aj PL vegety a spolu to prehrej - opatrne, aby nezhorklo. Nám to takto chutí ešte viac.. Vďaka za typ.:-))
vierik
Veľmi chutné jedlo,a ešte zo slaninkou a syrom,mňam...
enss
Ďakuje, že si mi toto jedlo pripomenula, dnes ho urobím, zvyknem pred zapekaním ešte posypať postrúhaným syrom a urobím k nemu uhorkový šalát.
dajanca
skvelé a jednoduché jedlo... mňa teda nikdy nesklame... :-)
milina
Ja zemiaky podusím na cibuľke, nevarím, potom zmiešam s fliačkami. Dnes budeme mať večeru. Díky za oprášenie, takmer zabudnutého, dobrého papaníčka.
babkamt
Ja zemiaky uvarím v šupke,očistené zemiaky potom nastrúham , inak ich robím ako ty.
evanaaa
Robím ako Milina, tak isto, nevarím zemiaky zvlášť ale dusím na cibuľke, má to inú chuť ako len zmiešať zemiaky a fliačky. Tak to robievala mama ešte aj pred 60-tymi rokmi. A žiadne iné prídavky, to už je niečo iné ako granadír, aj keď nehovorím, že nie dobré, ale iné jedlo. Ako kto to má rád.
používateľ nemá avatar
dry
dry
Obdobne ako evanaaa robím granadír i ja. Očistené zemiaky rozkrájam na hranolky hranolkovačom a dám dusiť na cibuľku s červenou paprikou. Na udusené zemiaky pridám uvarené cestoviny (fliačky). Na druhý deň si granadír zapekám na chrumkavo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia