Kelové fusilli fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 15. marca 2016
Kelové fusilli (fotorecept)
Foto: cesminaz

Cestovina s duseným kelom. Jednoduché a lacné jedlo :-)

Suroviny

600 g
podlľa potreby
1 dl
500 g (alebo iná cestovina)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kupila som dost velku hlavku kelu, takze som pouzila polovicu, to je cca600 g. Kel umyjeme a pokrajame na jemne tenke pasiky. V hrnci rozohrejeme trocha oleja a pridame kel. Osolime ho a nechame zakryte dusit, kym nezvädne. Kel nieje ako kapusta, takze budeme musiet podliat vodu. Ja som dala 1dl a zakryte, za obcasneho miesania do mäkka udusime. Na konci nechame kde-tu este opiect (ak treba pridame trocha olej). Od toho dostane lepsiu chut. Nakoniec dosolime, ak treba a podla chuti si mozme dat aj mlete čierne korenie. Ale ak lubite aj na sladko, tak okrem soli nedajte nic a tak si uz kazdy moze pridat do svojho taniera podla chuti co chce :-)

    Kelové fusilli (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cestovinu si mozte uvarit podla chuti, aku mate radi. Ja som uvarila kukuricne fusilli, kedze 1 stravnik mal problemy s lepkom :-) Chutili dobre :-)

    Kelové fusilli (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kelova cestovina sa velmi od kapustovej neliši, na 90 % chutia rovnako. Ja pripravujem aj kapustovu cestovinu celkom rovnako, no väcsinou robim fliačky. Tiez davam do kapusty len sol a popripade ml. korenie, nic ine. My to takto lubime :-) Podla chuti si uz mozte na nich pochutit naslano alebo nasladko s praskovym cukrom. Dobru chut :-)

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
@danda3 tvoje jedlo vyzera velmi chutne.Aj ja zvyknem pouzivat udene tofu,ale do kelu ci kapusty som zatial este neskusala.Ja mam praveze rada,ked je ten kel stavnaty a nech je ho poriadne vela na tej cestovine :-) Ale urcite raz vyskusam aj podla teba.Vdaka za pozastavenie :-)

Pridaj komentár k receptu: