Cuketovo-kalerábové placky

ivka774 - bez fotkyivka774, 12. augusta 2015
Cuketovo-kalerábové placky
Foto: ivka774
25 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
2 ks
2 pl
2 ks
2 strúčiky väčšie




Postup

  1. 1

    Ošupala a povyberala som vnútro cukety, očistila zemiaky a kaleráb. Tieto suroviny som si nastrúhala. Pridala som k nim nadrobno nakrájanú cibuľu. Do zmesi som dala už len vajíčka, múku, vegetu, soľ a pretlačený cesnak a poriadne premiešala. Cesto som nechala odstáť na 10 minút do chladničky, aby pustilo šťavu.

  2. 2

    Na rozpálený olej som dala tenšiu vrstvu cesta, pretože máme radi skôr prepečené tieto placky. Podávala som s mastenými zemiakmi a uhorkovo-paradajkovým šalátom.

Diskusia k receptu

ivka774
áno, áno ja som urobila pre lepšie zasýtenie :)
zinnajdha
je to vynikajúce jedlo. Rada ich robím z patizónov, majú viac zahusťujúcej tekutiny, a len s vajcom s troškou múky, popeprím, posolím...
ivka774
Kedže som zistila, že kaleráb púšťa oveľa viac šťavy, dostala som radu, že si ho mám najprv nastrúhať osobitne a vyžmýkať rukami z neho vodu.
:) len som sa chcela podeliť o túto radu, ak už tento recept budete skúšať. :) pekný deň prajem
monkak
Ja robim placky zo vsetkeho. Uz som robila z brokolice, z karfiolu, smrkvou, maskom mletym, tych moznosti je neurekom. Skus miesto muky davat detsku krupicu, su jemnejsie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia