Šašlík - mäso na cibuli fotorecept

matavarecha - fotkamatavarecha, 1. augusta 2011

Originál recept je na šašlík pripravovaný na grile ja som ho piekla v zime v rúre a nechcelo sa mi to napichovať na špajdle, Zobraziť celý popisOriginál recept je na šašlík pripravovaný na grile ja som ho piekla v zime v rúre a nechcelo sa mi to napichovať na špajdle, :-))

45 minút
na 180-200 °C

Suroviny

1 kg najlepšie krkovička
4 ks veľká
1 štamprlík
1 štamprlík
1/2 čl




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na väčšie kocky asi 4x4 cm, cibuľu na kolieska. V miske zmiešame ocot, olej soľ, korenie, vegetu a cibuľu. Pridáme mäso a necháme marinovať 24 hodín. Potom upečieme buď ako šašlík na grile alebo v rúre. Podávame s chlebom alebo zemiakmi a šalátom

  2. 2

    v miske zmiešame olej, ocot trošku soli, čierneho korenia a 1/2 čl vegety

    Šašlík - mäso na cibuli (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme cibuľu

    Šašlík - mäso na cibuli (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    mäso a dáme na 24 hodín do chladničky

    Šašlík - mäso na cibuli (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    po 24 hodinách dáme piecť ja som dala do rúry (môžeme aj na grile mäso napicháme na špajdle a cibuľku potom na tácke na grilovanie pogrilujeme).

    Šašlík - mäso na cibuli (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    po asi 45 minútach je to upečené vďaka octu je to mäkučké

    Šašlík - mäso na cibuli (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    hotovo

    Šašlík - mäso na cibuli (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

budkar
Treba skúsiť namiesto octa suché víno, je to lahodnejšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia