Bezlepková žemľovka
Len jedno balenie svetlého bezlepkovécho chlebíka Novalim vám postačí na to, aby ste si pripravili šťavnatú bezlepkovú žemľovku. Vyskúšajte náš recept, ak máte doma maškrtníkov z radu bezlepkáčov, určite si dobre pochutia.
na 180 °C
Suroviny
1 bal. |
|
2 ks väčšie |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
3 ks |
|
250 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 dcl |
|
2 PL |
|
Na vymastenie plechu: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V miske vidličkou rozmiešame mlieko s dvomi žĺtkami a vanilínovým cukrom. Na maslom vymastený plech s rozmerom cca 28x18 cm ukladáme spodnú vrstvu chleba, ktorý sme z oboch strán krátko namočili v rozmiešanej zmesi.
- 2
V druhej miske si zmiešame tvaroh s jedným žĺtkom, medom a citrónovou šťavou a nanesieme rovnomerne na chlieb. Ošúpané a nastrúhané jablká zmiešame so škoricovým cukrom a nanesieme na tvaroh.
- 3
Nakoniec na vrch poukladáme ďalšiu vrstvu namočeného chleba, na ktorý nanesieme trochu masla. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 °C cca 25 minút.
- 4
Medzitým si z troch bielkov a práškového cukru ušľaháme sneh. Po 25 minútach pečenia sneh natrieme na žemľovku a ešte 5 minút dopečieme do zlatista. Hotovú žemľovku necháme mierne vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Tiež tvarohová žemľovka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu