Bezlepková žemľovka

novalim - fotkanovalim, 26. júna 2019 10:10. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
Bezlepková žemľovkaFoto: novalim

Len jedno balenie svetlého bezlepkovécho chlebíka Novalim vám postačí na to, aby ste si pripravili šťavnatú bezlepkovú žemľovku. Vyskúšajte náš recept, ak máte doma maškrtníkov z radu bezlepkáčov, určite si dobre pochutia.

30 min
na 180 °C

Suroviny

1 bal.
2 ks väčšie
1 bal.
1 bal.
3 ks
250 g
1 PL
1 PL
2 dcl
2 PL
Na vymastenie plechu:
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    V miske vidličkou rozmiešame mlieko s dvomi žĺtkami a vanilínovým cukrom. Na maslom vymastený plech s rozmerom cca 28x18 cm ukladáme spodnú vrstvu chleba, ktorý sme z oboch strán krátko namočili v rozmiešanej zmesi.

  2. 2

    V druhej miske si zmiešame tvaroh s jedným žĺtkom, medom a citrónovou šťavou a nanesieme rovnomerne na chlieb. Ošúpané a nastrúhané jablká zmiešame so škoricovým cukrom a nanesieme na tvaroh.

  3. 3

    Nakoniec na vrch poukladáme ďalšiu vrstvu namočeného chleba, na ktorý nanesieme trochu masla. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 °C cca 25 minút.

  4. 4

    Medzitým si z troch bielkov a práškového cukru ušľaháme sneh. Po 25 minútach pečenia sneh natrieme na žemľovku a ešte 5 minút dopečieme do zlatista. Hotovú žemľovku necháme mierne vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist