Bezlepková tvarohová žemľovka
Bezlepková tvarohová žemľovka

Bezlepková žemľovka

novalim - fotkanovalim, 26. júna 2019. Komerčný recept.
Bezlepková žemľovka
Foto: novalim

Len jedno balenie svetlého bezlepkovécho chlebíka Novalim vám postačí na to, aby ste si pripravili šťavnatú bezlepkovú žemľovku. Vyskúšajte náš recept, ak máte doma Zobraziť celý popisLen jedno balenie svetlého bezlepkovécho chlebíka Novalim vám postačí na to, aby ste si pripravili šťavnatú bezlepkovú žemľovku. Vyskúšajte náš recept, ak máte doma maškrtníkov z radu bezlepkáčov, určite si dobre pochutia.

30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal.
2 ks väčšie
1 bal.
1 bal.
3 ks
250 g
1 PL
1 PL
2 dcl
2 PL
Na vymastenie plechu:




Postup

  1. 1

    V miske vidličkou rozmiešame mlieko s dvomi žĺtkami a vanilínovým cukrom. Na maslom vymastený plech s rozmerom cca 28x18 cm ukladáme spodnú vrstvu chleba, ktorý sme z oboch strán krátko namočili v rozmiešanej zmesi.

  2. 2

    V druhej miske si zmiešame tvaroh s jedným žĺtkom, medom a citrónovou šťavou a nanesieme rovnomerne na chlieb. Ošúpané a nastrúhané jablká zmiešame so škoricovým cukrom a nanesieme na tvaroh.

  3. 3

    Nakoniec na vrch poukladáme ďalšiu vrstvu namočeného chleba, na ktorý nanesieme trochu masla. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 °C cca 25 minút.

  4. 4

    Medzitým si z troch bielkov a práškového cukru ušľaháme sneh. Po 25 minútach pečenia sneh natrieme na žemľovku a ešte 5 minút dopečieme do zlatista. Hotovú žemľovku necháme mierne vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia