Jablková žemľovka
Jablková žemľovka

Žemľovka

navardaco - fotkanavardaco, 21. decembra 2021
Žemľovka
Foto: navardaco
80 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
3 ks
3 ks
300 g
6 ks
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rožky nakrájame na kolieska a namočíme ich do zmesi mlieka, cukru, 3 celých vajec a 3 žĺtkov. Tvaroh vymiešame so 4 PL cukru, pridáme trochu hrozienok. Jablká nastrúhame, primiešame škoricu, cukor a citrónovú šťavu.

  2. 2

    Plech vymastíme maslom a položíme vrstvu namočených rožkov, na to jablká a tvaroh, zakončíme vrstvou namočených rožkov, na ktoré poukladáme plátky masla. Na rožky rozlejeme ešte mlieko, čo ostalo z namáčania.

  3. 3

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 50 minút.

  4. 4

    Zvyšné 3 bielky môžeme vyšľahať s 2 PL cukru na sneh. Natrieme na žemľovku pred dopečením a pečieme do zlatista ešte asi 10 minút.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha