Žemľovka
Foto: navardaco
80 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Rožky nakrájame na kolieska a namočíme ich do zmesi mlieka, cukru, 3 celých vajec a 3 žĺtkov. Tvaroh vymiešame so 4 PL cukru, pridáme trochu hrozienok. Jablká nastrúhame, primiešame škoricu, cukor a citrónovú šťavu.
- 2
Plech vymastíme maslom a položíme vrstvu namočených rožkov, na to jablká a tvaroh, zakončíme vrstvou namočených rožkov, na ktoré poukladáme plátky masla. Na rožky rozlejeme ešte mlieko, čo ostalo z namáčania.
- 3
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 50 minút.
- 4
Zvyšné 3 bielky môžeme vyšľahať s 2 PL cukru na sneh. Natrieme na žemľovku pred dopečením a pečieme do zlatista ešte asi 10 minút.
Tiež jablková žemľovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu