
Tekvicová polievka s kokosovým mliekom
Ta najlepšia polievka na svete. Ja som tekvicu nemala nikdy rada hlavne kvôli tekvicovému prívarku ktorý moja...

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Jednoduché a pomerne lacné jedlo, varievam ho na večeru.

Pečené bravčové pliecko marinované vo vínovej marináde (fotorecep)
Recept pochádza z francúzskej kuchyne, vínovú marinádu som pripravila podľa receptu MARINADE AU VIN & PURÉE...

Pečený jahňací krk
Konečne je jar a prišla sezóna jahniat. Celá moja rodina miluje chuť pečeného mladého mäsa...

Gladiátorská pochúťka
Toto jedlo som nazvala "gladiátorským" preto, lebo obsahuje veľa rastlinných bielkovín, ktoré sú ľahko stráviteľné...

Plnka z kuracích pečienok
Do plnky sa dá dať čokoľvek. Kto čo má rád. Ja ju robím takto....

Grilovaná krkovička na omáčke z čierneho piva
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...

Géciho plnka
Vo väčšej panvici osmažíme na masti nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme umytú, očistenú pečeň /ja som...

Grilovaná makrela s extra chrumkavými zemiakmi
Makrely umyjeme, na koži urobíme ostrým nožom zarezy a nasolíme. Zemiaky očistíme, nakrajame na štvrťky a dame...

Spaghetti alle vongole veraci – Špagety s mušľami
Tento pôvodne tradičný neapolský recept na prípravu špagiet sa postupne rozšíril aj do iných častí Talianska a...

Zabíjačková kapusta do pohárov
Keďže som potreboval minúť zvyšnú kapustu zo súdka, rozmýšľal som ako ju spotrebujem......

Pikantné kuracie kúsky
Recept je od Jiřího Babicy, který byl vysílán minulý týden. Musela jsem to vyzkoušet a...

Mäsové gule s paradajkovou omáčkou
Mäso poriadne vymiešame s ostatnými ingredienciami (cesnakom a mletým korením nemusíme šetriť) a vytvarujeme z neho gule....

Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami
Veľmi chutné jedlo z karfiolu. Prílohou sú nokerle s vajcom.

Ázijské rezance s kuracím mäsom
Čínske rezance dáme variť podľa návodu na balení. Medzitým si nakrájame mrkvu na tenké pásiky, ...

Rýchle gnocchi v smotanovej paradajkovej omáčke
Vo vode podľa návodu na obale uvaríme gnocchi. Použila som kupované, pretože je to dobrá...

Pečené kačacie prsia so šípkovou omáčkou a zapekanou zemiakovou kašou
Mäso umyjeme, nasolíme a položíme na pekáč spolu s ošúpaným a nakrájaným jablkom. Vložíme do...

Šťavnaté kuracie prsia v smotanovo-syrovej omáčke
Kuracie prsia nakrájame na tenšie plátky. Plátky mäsa osolíme a nakoreníme. Na panvicu dáme trocha...

Pohánka á lá jaternica
Milujem pohánku a všetko z nej. Toto je ale môj absolútny favorit - rýchle, bleskové,...

Karbonátky podľa receptu českých babičiek
Recept je z krásnej knihy Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědicství našich babiček. Dnes som...

Grilovaný brzlík s cícerovým pyré
Brzlík varíme v osolenej vode asi 30 minút, potom ho vyberieme, očistíme od blán a...

Držková polievka
Tento recept mám od svojej mamy, tá všetko robila v podstate od oka a chuti, ...

Grilované tofu
Harmónia chutí tofu s Podravka ochucovadlom s cesnakom dodá tomuto jedlu nádych jedinečnosti.

Švédska palacinka na plechu
Dnes som vyskúšala recept na palacinky na plechu a veru chutili. Robila som ich dnes na...

Dusený kel s klobásou
Toto je moja úprava kelového prívarku, ktorou som sa snažila prelomiť nechuť manžela voči kelu (navarené...

Moja čína
Nakrájame si cibuľu na väčšie kusy a prudko ju osmažíme na oleji , pridáme namočené hríby (...

Obrátené rezne s hríbami
Je to recept od mojej svatky z Nových Zámkov, ktorú pozdravujem, len som nahradil šampiňony za hríby,...

Griki - národné jedlo Lotyšska
Pred sto rokmi bolo Rusko svetovým lídrom v produkcii pohánky a Lotyši si ju dokonca adoptovali do svojho...

Kuracie stehná so zeleninou vo woku
Dnes bolo zase 36 stupňov. Človeku sa nechce ani hýbať. Preto som si dnes spravila...

Zapekaná cuketa a paradajky
Inšpirácia. Použite, prosím, vlastnú predstavivosť. My to radi takto.

Zapekané rybie filety so šampiňónmi
Osvedčený recept na rybky, hlavne keď ste si nie isté ako by dopadla iná tepelná úprava...