Karfiolový nákyp
Karfiolový nákyp

Ľahký karfiolový nákyp

flofi - bez fotkyflofi, 3. apríla 2017
Ľahký karfiolový nákyp
Foto: flofi

Prichádza sezóna karfiolu, preto skúšam rôzne obmeny a hlavne zdravšie využitie ako napr. klasický vypražaný karfiol. Tento recept je nielen chutný ale určite ho Zobraziť celý popisPrichádza sezóna karfiolu, preto skúšam rôzne obmeny a hlavne zdravšie využitie ako napr. klasický vypražaný karfiol. Tento recept je nielen chutný ale určite ho možno označiť aj za diétny a v neposlednom rade lacný :-) Recept je z mojej hlavy a je to prvotina, časom ho pravdepodobne doladím.

6
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 kelímok
2 ks
podľa potreby
na potretie plechu
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Karfiol si očistíme, umyjeme a oddelíme na menšie časti. Uvaríme do polomäkka. Tip : Ja som použila 3/4 hlávky karfiolu, zo zvyšku som spravila do malého hrnca polievku, kde som pridala len tri mrkvy na kolečka a krupicové halušky.

  2. 2

    Scedíme, preložíme do väčšej misy a pučidlom na zemiaky popučíme na hustejšiu kašu, nie príliš do hladka.

  3. 3

    Osolíme, rozbijeme dve vajíčka, rozmiešame a pridáme celý kelímok bieleho jogurtu - najlepšie hustý, gréckeho typu, mne sa osvedčil Gazdovský od výrobcu Hollandia. Ak sa nám masa zdá príliš riedka, môžeme ju zahustiť strúhankou.

  4. 4

    Vylejeme do pekáča, ktorý sme pred tým pomastili olejom a vysypali strúhankou. Ja som nákyp trošku posypala strúhankou nech je aj zvrchu chrumkavý. Pečieme na 180 °C cca 30-40 minút. Každý pozná svoju rúru tak prispôsobte podľa seba.

  5. 5

    Ako prílohu pre mňa zeleninový šalát, pre muža zemiaková kaša a tatárska omáčka :-)

  6. 6

    Kalkulácia: Karfiol - 0,69 € Jogurt biely - 0,26 € Vajíčka 2ks - 0,22 € soľ, olej, strúhanka - 0,10 € (ale to ma hádam každý doma). Spolu 1,27 € resp. 0,21 € na jednu porciu :-)

Diskusia k receptu

marta23
Výborný recept, Ďakujem. Určite vyskúšam. ale pridám do masy sneh z tých dvoch bielkov, bude kyprejší, ľahší.
modrykamen
Tisíckrát lepšie ako pracne obaľovať a vyprážať. Akurát ja dávam pochúťkovú smotanu a bylinky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia