Ľahký karfiolový nákyp
Foto: flofi
Prichádza sezóna karfiolu, preto skúšam rôzne obmeny a hlavne zdravšie využitie ako napr. klasický vypražaný karfiol. Tento recept je nielen chutný ale určite ho Zobraziť celý popisPrichádza sezóna karfiolu, preto skúšam rôzne obmeny a hlavne zdravšie využitie ako napr. klasický vypražaný karfiol. Tento recept je nielen chutný ale určite ho možno označiť aj za diétny a v neposlednom rade lacný :-) Recept je z mojej hlavy a je to prvotina, časom ho pravdepodobne doladím.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Karfiol si očistíme, umyjeme a oddelíme na menšie časti. Uvaríme do polomäkka. Tip : Ja som použila 3/4 hlávky karfiolu, zo zvyšku som spravila do malého hrnca polievku, kde som pridala len tri mrkvy na kolečka a krupicové halušky.
- 2
Scedíme, preložíme do väčšej misy a pučidlom na zemiaky popučíme na hustejšiu kašu, nie príliš do hladka.
- 3
Osolíme, rozbijeme dve vajíčka, rozmiešame a pridáme celý kelímok bieleho jogurtu - najlepšie hustý, gréckeho typu, mne sa osvedčil Gazdovský od výrobcu Hollandia. Ak sa nám masa zdá príliš riedka, môžeme ju zahustiť strúhankou.
- 4
Vylejeme do pekáča, ktorý sme pred tým pomastili olejom a vysypali strúhankou. Ja som nákyp trošku posypala strúhankou nech je aj zvrchu chrumkavý. Pečieme na 180 °C cca 30-40 minút. Každý pozná svoju rúru tak prispôsobte podľa seba.
- 5
Ako prílohu pre mňa zeleninový šalát, pre muža zemiaková kaša a tatárska omáčka :-)
- 6
Kalkulácia: Karfiol - 0,69 € Jogurt biely - 0,26 € Vajíčka 2ks - 0,22 € soľ, olej, strúhanka - 0,10 € (ale to ma hádam každý doma). Spolu 1,27 € resp. 0,21 € na jednu porciu :-)
Tiež karfiolový nákyp:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu