
Studená vianočná torta
Samotná príprava tohoto ľahkého vianočného dezertu nie je dlhá, čosi trvá iba to chladenie :-)

Zemiaková torta s baklažánom, hubami a syrovo-cibuľovou krustou
Vhodná ako prediedlo, či príloha...

Rýchla cuketová polievka zo „zvyškov“
Rýchla cuketová polievka z malého množstva surovín, ktorá má veľmi príjemnú a lahodnú chuť.

Kalerábový prívarok
Kaleráby očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Vložíme ich do vriacej osolenej vody a...

Chlieb v mäsovom obale
Snáď každý pozná jednu z najednoduchších rýchloviek: „chlieb vo vajci“. Ponúkam drobnú inováciu. Bolo mi...

Karí na banáne
Tento recept je zvláštna zmes na spôsob "co dům dal", ktorú som si pripravila na večeru...

Sumček na Valentína
Sumček Handlovský je ryba chovaná v rybej farme na bani Handlová. V súčasnej dobe sa začína...

Zapekané ovocie
Ani neviem, kde som vyčítala recept na zapečené ovocie s bielou čokoládou. Úprimne, biela...

Salámové růžičkové koláče
Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí a pepřem a doprostřed uděláme důlek, do kterého...

Šalát z májoviek
Očistené a pokrájané hríby ochutené korením a soľou udusíme na oleji, pokrájame cibuľu, syr a...

Brokolicová karí polievka
Na urestovanú cibuľku dáme nakrájanú brokolicu (celú, nielen hlavičky), zalejeme vodou, pridáme korenie a...

Škvarkový chlebík
Toto je cesto so škvarkami miesené v pekárničke a dané do nej tak postupne, ako som...

Zapečené zemiaky a la Lasagne
Tento recept sa mi prisnil. Ale vážne. Hneď na druhý deň som ho pripravil v...

Mafiny s oštiepkom a zeleninovou prílohou
Som prekvapený sám zo seba, ako ľahko a hlavne rýchlo som si zvykol na zeleninové prílohy....

Pečený okúň zo stredozemného mora s bylinkami
Nemal som v úmysle prezentovať tento rcp, tak pripravujem i našeho pstruha, ale niekomu z...

Nepečené datľovo-čokoládové bonbóny
Príjemne sladké vďaka datliam, jemne chrumkavé vďaka spojeniu vlašských orechov a mandlí a výborne doplnené čokoládou vnútri aj na povrchu - také sú tieto super jednoduché bonbóny....

Letný šalát so suchým sektom
Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

Penne na miliónty-prvý spôsob
Cestoviny milujem a tento recept vznikol starou známou improvizáciou, keď sa vám nepodarí pôvodný plán a...

Spaghetti di zucchine
Tento jednoduchý recept som vymyslela, pretože som mala chuť na niečo ľahké, zeleninové, ale...

Mandľovo-kávové cupcakes
Almond-coffee cupcaky, kombinácia chutí nielen pre dospelých. Garantujem Vám, že táto dobrota neprežije do...

Domáca tatárska omáčka
Chutná príloha k pečeným aj vyprážaným jedlám, to je fajnová „tatárka“. Nájdite si čas a...

Čarovná slivková delikatesa
Menší pekáč vyložíme papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme a uložíme do pekáča tak, aby boli...

Veľkonočné medovníčky
tieto medovníčky robím na Vianoce a na Veľkú noc, po upečení sú hneď mäkké...

Čokoládovo-zázvorový cheesecake
Táto kombinácia zázvoru a čokolády patrí u mňa k milovaným kombináciám, podobne ako tekvica a čokoláda,...

Citrónový bezlepkový koláč na spôsob „pie“
Osviežujúci citrónový bezlepkový koláč, známy aj ako pie (čítaj páj) vám môže dobre poslúžiť ako pohostenie...

Zemiakové pirohy s tvarohom
Surové zemiaky nastrúhame najemno a osolíme. Tvaroh vymiešame s nadrobno pokrájanou cibuľkou, celým vajíčkom a...

Závin bez mlieka s konopnými semienkami
Chutný kysnutý závin na spôsob klasického orechovníka. Závin je vhodný pri bezmliečnej diéte a tiež pre...

Ryža v mlieku s černicami a čokoládou
Už neviem , čo každý deň vymyslieť, aby to nebolo zase z mäsa...