Foto: archaa
Nenechajte sa zmiasť jahodami. Okrem toho, že sa mi ako dekorácia v tom čase na fotku veľmi hodili, nemajú s receptom inak nič spoločné.. Zobraziť celý popisNenechajte sa zmiasť jahodami. Okrem toho, že sa mi ako dekorácia v tom čase na fotku veľmi hodili, nemajú s receptom inak nič spoločné.. Koláčik je jednoduchý, no vďaka technike potieraním ho posuniete do úplne iného levelu a je božský...
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Zmäkknuté maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridávame po jednom vajcia(osobitne zakaždým), vyšľaháme. Primiešame múku s PDP, pomarančovú kôru a šťavu a šľaháme spolu asi 10minút.
-
2
Do vymastenej a vysypanej formy (alebo obloženej papierom na pečenie) cesto vylejeme a zarovnáme. Párkrát formou aj pobúchame o stôl. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 190 stupňoch asi 50 minút (záleží však od vašej rúry, preto odporúčam kontrolovať špilkou či špáratkom). Medzitým si rozpustíme čokoládu a polevu nad parou. Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť.
-
3
Vychladnutý krájame po dlžke na dlhé krajce a potierame (ako chlieb) hotovou polevou.
-
4
Všetky krajce z jednej strany pekne ponatierame a ukladáme zase späť až koláč znova poskladáme.
-
5
Polejeme zvyškom polevy a necháme stuhnúť.
-
6
Ja som ešte po stuhnutí pofrkala bielou čokoládou. Krájame úhľadné kúsky, uvaríme dobrú voňavú kávu a podávame...
Diskusia k receptu