Oreo - bezlepkové

manka1 - fotkamanka1, 28. decembra 2013
Oreo - bezlepkové
Foto: manka1

Recept pochádza z malinkej knižočky Bez múky - Katarínka extra - šla som ho vyskúšať, a zlákali ma práve tieto sušienky. Neviem ako chutia Zobraziť celý popisRecept pochádza z malinkej knižočky Bez múky - Katarínka extra - šla som ho vyskúšať, a zlákali ma práve tieto sušienky. Neviem ako chutia ozajstné, ale tieto sú dobré. Páčilo sa mi, že sa v nej pečie prevažne z kukuričného alebo zemiakového škrobu. Vyskúšané - a sú fajn.

15 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
180 g
100 g
1 ks
100 g
6 g (1/2 bal)
Krém:
150 g
100 g
50 g
1 bal. (20 g)




Postup

  1. 1

    Zo surovín na cesto spracovať hladké cesto- odporúčam dať menej kakaa ako tých spomínaných 100g, mne sa to zdá veľa - chuť je pre mňa veľmi kakaová - zabaliť do mikroten.sáčku, a nechať min. 1hod odstáť v chlade. Cesto potom vyvaľkať na hrúbku min 4-5mm - nie tenšie, lebo sa potom lámu, sú veľmi krehké- to je skúsenosť. Nájsť si vhodnú formičku-vykrajovaciu a vykrajovať keksíky. Na plech dať papier na pečenie, poukladať cestové keksíky, a upiecť asi 12min. na 180°C. Treba dávať pozor, lebo cesto je hnedé a ťažko vidieť kedy je už upečené.

  2. 2

    KRÉM: Tvaroh vymiešať s vanilkovým a práškovým cukrom,(tvaroh- dala som takú malú vaničku -250g- a bolo to akurát) - vymiešať- stačí ručne. Potom pridávať sušené mlieko, aby vznikla tuhšia mliečna hmota.

  3. 3

    Upečené, vychladnuté keksíky som natrela týmto krémom. Nechávam odležať - aby nasiakli tou plnkou.

  4. 4

    Dosť sa lámali - ja som sa snažila robiť tenšie - čo nie je dobré. Treba sa naučiť hrúbku vystihnúť tak akurát. Chuťovo sú dobré.

Diskusia k receptu

sovka62
Chutnala som tie pravé, podľa mojej chuti je na Oreo najlepšie to dievčatko v reklame a je múdre, namáča ich do mlieka. Mne ponúkli sušienku, mlieko nie a musela som pozbierať všetku svoju zdvorilosť, aby som dojedla. Nechutila mi, tvrdá, suchá, naozaj by bolo najlepšie ju namočiť alebo aspoň zapiť.
Tak niekedy vyskúšam tie tvoje, iste budú lepšie.
slawi
Zaujimavy bezlepkovy recept, vyskusam.
S dcerkou sme oreo nikdy neochutnali, ale reklama sa jej paci.
@manka1 vyskusam jej tvoje oreo napiect :)
tatranocka
A plnené s kokosovo-maslovým krémom nemajú chybu.Vysoko návykové...
zdezda
páčia sa mi, ukladám do mojej kolonky-keksy
elysa
robila som oreo keksy, s obyčajnou múkou, ale mám dobrú skúsenosť s cestom, kde sa pridá škrob, alebo pudingové prášky- skúsim aj takto...
manka1
Ak nasiakli plnkou, tak už nie je ani tak cítiť chuť toho kakaa - ako keď neboli natreté, alebo len čerstvo. Plnku som robila tak, aby bola konzistencia ako pomazánkové maslo.
timko
môze bit namiesto kukuricneho skrobu solamyl
manka1
Prepáč @timko , ale tvoj komentár som našla až dnes - zo Solamylom som neskúšala - to je predsa zemiakový škrob, nie kukuričný. Vyskúšaj a napíš - ale myslím si, že kukuričný je aj chuťovo iný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia