Foto: robobenteo
Slané krekry - asi to nie je celkom správny názov ale je to tvrdé a slané a hodí sa to k vínu alebo ako Zobraziť celý popisSlané krekry - asi to nie je celkom správny názov ale je to tvrdé a slané a hodí sa to k vínu alebo ako posedenie , Výhoda - všetko je domáce - až na korenie - provensálske - a je to hneď hotové ( 15 min )
porcia
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Nie je to kompletný recept , skôr len nápad ako použiť čo človek má doma . Mnoho varecháčov vyrába placky doma - kvasené , nekvasené , tenké , hrubé. Ja nikdy nerobím pár placiek, ale aspoň 15 , ktoré nie som schopný v normálnom čase sám zjesť a napriek tomu že veľa rozdám , ešte stále mi aj moc zostane . ďalší varecháči vyrábajú syr , a hrudka je napriek tomu aký je jednoduchý na zapekanie veľmi dobrý , takže hor sa na to
- 2
Niet moc čo riešiť - placky sa nakrájajú sa na špice - lubovolnej veľkosti - ale čím menšie a krajšie nakrájané - tým uhľadnejšie - ja krájam jednu placku na 6-8 častí Na každú placku dám kúsok syra hrudky , osolím a okorením a obylinkujem podľa chuti Hodím do trúby - 15 min na 150°, aby sa placky nepripálili a syr sa roztopil Variácie - kečup a syr , syr a slanina , syr a klobása , olivový olej a cesnak... podľa chuti a VIEM ČO JEM
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
1, placky su pšeničné - nekysnuté ( múka pšeničná hladká extra špeciál ,voda , sol - bez sódy alebo prdope a bez tuku) - receptov na ne je tu x a nechcel som nikoho vykrádať a přivlastňovat si niečo čo som nevymyslel
2, syr ako píšem je hrudka ktorú vyrábam doma - jako mnohí iní varecháči , takže tiež som sa nechcel opakovat¨
Ciel bol ten - použit to čo vyrobím doma
3, vek 48 , pohlavie M - myslel som si že sa to objaví automaticky :-)
prajem Vám pekný zbytok víkendu a vela dobrých nápadov v kuchyni