Postup
-
1
Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme do zlatohneda.
- 2
Vychladnuté cesto vyklopíme na čistú utierku, papier opatrne odstránime a cesto vrátime opačnou stranou na plech. Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom dotuha. Pridáme kyslú smotanu a práškový cukor. Smotanovú masu dobre vymiešame a natrieme na cesto.
- 3
Kivi olúpeme a nakrájame na tenké kolieska, ktoré poukladáme na krémovú vrstvu. Necháme stuhnúť.
- 4
Želatínová poleva: v 300 ml vody rozpustíme práškový džús a dáme ho variť. Do horúcej zmesi vlejeme 200 ml vody s rozmiešaným zlatým klasom. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
- 5
Teplú polevu rozotrieme po povrchu múčnika. Zákusok dáme do chladu a necháme asi 12 hodín odležať. Potom krájame na rovnaké kocky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu