
Domáce hubové korenie
Super korenie na zvýraznenie hubovej chuti.

Fazuľová nátierka
Namočila som si večer fazuľu na polievku , ale ráno som zistila že jej je veľa,...

Smáženky podľa babky Žofky
Je to skutočné nebíčko v ústach. Hmota je polovica zemiakov a polovica gaštanov. Teraz to...

Divá kačica na víne
Slaninu pokrájame, dáme ju do kastróla a vyškvaríme. Pridáme polovicu masla. Rozporciovanú kačicu osolíme,...

Letné osvieženie
Tento nenáročný nepečený koláčik je možné podľa chuti a ovocia variovať. Dobrú chuť.

Black forest cupcakes
Cupcakes inšpirované skvelou tortou black forest, s plnkou z čerešní marinovaných v rume. Šťavnaté a...

Bryndzová nátierka s chrenom
Bryndza je slovenský gastronomický poklad, je slávna aj zdravá....

Rýchle kuracie soté v sójovo-zázvorovej omáčke
Opäť hľadáte chutný a nenáročný recept s kuracím mäsom? Skúste toto rýchle kuracie soté v sójovo-zázvorovej omáčke....

Vyprážané marinované krídelká s omáčkou
Oblíbené jídlo pro přátelské neformální návštěvy, puberťáci ho zbožňují... množství, které uvádím, bývá...

Grilovaný ananás
Na panvičke necháme skaramelizovať cukor, pridáme víno, počkáme, kým sa karamel vo víne nerozpustí....

Tarator
Recept je z Bulharska, ale prispôsobený na naše pomery. Bulhari majú fantastické kyslé mlieko, ...

Polentové veže
Na 100g polenty nechajte zovrieť 400ml vodovodnej vody (alebo podľa návodu na vrecku). Vodu osoľte...

Zelenoštvrtkový šalát s krabích tyčiniek
Toto sme si s dcérou vymysleli na zelený štvrtok :-))

Slané pečivko
máme radi vôňu čerstvého pečiva... podľa tohto receptu pečiem už veľmi dávno... dovolila som si však...

Langoše z Maďarska
Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, očistíme ich a zomelieme. Z trochy mlieka, múky,...

Zemiaky na stoprvý spôsob
Zemiaky sú potravinou, ktorá je na Slovensku asi najrozšírenejšia. Pripravujú sa ako prílohy, ale...

Zmrzlé koláčiky
Neviem prečo tieto koláčiky majú tento názov, objavila som ich na http://www. recepty. cz/recept/zmrzle-kolacky-12930.

Pestrofarebný chlebíček a chlebíček Úsvit
Aj keď základ prvého chlebíčka tvorí bielkové cesto, nie je vôbec presladený. Pridáva sa do...

Princezničky z odpaľovaného cesta tzv.Ekleri /fotorecept/
veľmi jednoduché a hlavne veľa!... :)

Kaločajská
tak vážení, milí varecháči! po dlhej dobe sem pridávam tento recept, pretože som sa sním...

Lístkové trubičky s morčacím mäsom
Rada experimentujem, vymýšľam, tvorím v kuchyni... tento recept je jedným z nich :))

Bravčovina na čerstvých šampiňónoch
S varenými zemiakmi a domácim jablkovým kompótom to bol výborný obed.

Pečené gaštany
Nevhodný termín na Slovensku, ale u nás je už jeseň. Kúpil som gaštany, ale...

Quacamole
Avokádo rozkrojíme na polovice, vyberieme kôstku a dužinu oddelíme od šupky.

Cibuľkový osúch z plechu
Plech na pečenie vymastíme. Múku preosejeme do misy, uprostred vyhĺbime jamku, rozdrobíme do nej...

Nátierka z teľacej pečene
Na malom plameni veľmi pomaly skaramelizujeme pokrájanú červenú cibuľu, nemalo by to trvať menej ako 20...

Jemné broskyňové rezy
Nevedela som aký koláčik na nedeľu, tak som vymyslela takýto :) , je jednoduchý, jemný...