Drobné slané pečivo
Drobné slané pečivo

Oškvarkové slané keksíky bez lepku

novalim - fotkanovalim, 14. januára 2021. Komerčný recept.
Oškvarkové slané keksíky bez lepku
Foto: novalim

Všimli ste si, že v obchodoch pomenej dostať slané keksíky bez lepku? A viete čo? Vôbec to nevadí, pretože my vám dnes ukážeme, ako Zobraziť celý popisVšimli ste si, že v obchodoch pomenej dostať slané keksíky bez lepku? A viete čo? Vôbec to nevadí, pretože my vám dnes ukážeme, ako si môžete slané keksíky bez lepku upiecť sami doma. Pripravili sme pre vás nový recept – oškvarkové slané keksíky bez lepku, ktoré sa vám zídu napríklad na večer, aby ste mali čo chrumkať pri pozeraní telky.
Zdroj: https://novalim.net/oskvarkove-slane-keksiky-bez-lepku/

10
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

70 g najemno mleté
150 g
30 g strúhaný
2 ks
1/4 ČL
1 PL
na potretie
na posypanie




Postup

  1. 1

    Promix UNI dobre premiešame so soľou, strúhaným syrom a kypriacim práškom. Pridáme žĺtky, víno a najemno pomleté oškvarky a vymiesime na hladké kompaktné cesto. Ak je stále drobivé, pridáme ešte lyžicu vína, prípadne trochu vody.

  2. 2

    Cesto potom na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na 3 mm hrúbku, potrieme ho bielkom, posypeme rascou a radielkom ho nakrájame na tvar krekrov – prípadne na tyčinky alebo napríklad povykrajujeme kolieska.

  3. 3

    Slané keksíky bez lepku naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, vidličkou ich poprepichujeme a dáme ich piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi 12-15 minút do zlatista (dĺžka pečenia závisí od veľkosti a hrúbky keksíkov, preto odporúčame po 10 minútach skontrolovať ich prepečenie).

  4. 4

    Ak máte radi výraznejšiu chuť, môžete do cesta pridať čerstvé alebo sušené nasekané bylinky (oregano, tymian a pod.).

  5. 5

    Slané keksíky bez lepku podávame k nápojom.

Diskusia k receptu

ivan14
Nemůže býti špatné. Mleté škvarky mám v mraznici, bezlepkovou mouku si odpustím (naštěstí netrpím celiakií), vajíčka mi nesou pipiny, kousek sýra mám taky, zítra koupím vínečko a hurá do toho. Už se těším!