Kysnuté sladké mušličky - Conchas fotorecept
Foto: lubisthemple
Chutné raňajkové pečivo conchas (čítaj končas), ktoré v Mexiku kúpite v každej, aj tej najmenšej pekárni. Tieto moje síce nie sú veľmi pekné, ale Zobraziť celý popisChutné raňajkové pečivo conchas (čítaj končas), ktoré v Mexiku kúpite v každej, aj tej najmenšej pekárni. Tieto moje síce nie sú veľmi pekné, ale chutili výborne.
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme hmotu, ktorú budeme dávať na mušle, pretože musí dobre vychladnúť. Do misky dáme práškový cukor, múku a maslo.
-
2
Všetko spolu dobre zmiešame a rozdelíme na dve časti. K jednej pridáme kakao, k druhej vanilku.
-
3
Opäť zmes poriadne premiešame, vytvoríme z každej časti šúlok, ktorý zabalíme do fólie a dáme do chladničky.
-
4
Z mlieka, trošku múky a droždia pripravíme kvások.
-
5
Do väčšej misky dáme múku, kryštálový cukor, cukor a kvások.
-
6
Vypracujeme hladké cesto. Asi v polovici miesenia postupne vmiesime mäkké maslo. Cesto necháme kysúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.
-
7
Cesto si rozdelíme na desať častí a vytvoríme buchtičky.
-
8
Vyberieme pripravenú maslovú zmes z chladničky, rozkrájame ju a vyrobíme si poťahovú hmotu, ktorou budeme zakrývať buchtičky.
-
9
Do zabalených buchtičiek robíme mokrým nožom zárezy (aby vyzerali ako mušle)
-
10
Pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov 15 až 20 minút.
Diskusia k receptu