Tortové kreácie

pauvi - fotkapauvi, 4. júla 2012
Tortové kreácie
Foto: pauvi

pri rôznych príležitostiach vymýšľam rôzne variácie tôrt tak, aby čo najviac potešili ich príjemcov, jedákov.. Nie len chuť, ale aj to, ako torta vyzerá, Zobraziť celý popispri rôznych príležitostiach vymýšľam rôzne variácie tôrt tak, aby čo najviac potešili ich príjemcov, jedákov.. Nie len chuť, ale aj to, ako torta vyzerá, spraví veľmi veľa a tvarovania a vymýšľania sa netreba báť, výsledok bude určite skvelý,chutný a fotogenický :)

Suroviny





Postup

  1. 1

    Pri tortách sa fantázii medze nekladú. Kľudne na muchotrávke môžu odpočívať veselé žabičky alebo kamarátku či priateľku možno potešiť sladkou kabelkou.. Muchotrávku zvládne spraviť každý, tie žabičky sú iná sranda. Robila som ich po večeroch asi 3 dni, doslova som sa s nimi hrala.

  2. 2

    Žabička: Na žabičku potrebujeme zelený a biely marcipán. Zo zeleného si spravíme telíčko vo forme valčeka, guličku na hlavičku a potom kratšie a užšie ručičky a hrubšie dlhšie nožičky. Koniec ručičky aj nožičky pretlačíme, špáradlom naznačíme oddelenie prstov, prípadne prsty reálne oddelíme a konce prstov rydlom spravíme malú dierku. Do tejto dierky vložíme skutočne miniatúrnu guličku.

    Tortové kreácie - obrázok 2
  3. 3

    Na hlave žabičky si prerežieme otvor na ústa, do ktorých môžeme dokonca vložiť zelený, biely či červený jazyk. Z dvoch malých zelených guličiek si spravíme oči. Aby sme mali aj bielka, tak vyrežeme z bieleho marcipánu dva malé kruhy, ktoré prilepíme na guličky na oči. Takto pripravené oči nalepíme na hlavu. Odporúčam domaľovávať až keď je figúrka poskladaná, aby ste si prsom neprešli po nafarbenej časti a nezotreli ju.

    Tortové kreácie - obrázok 3
  4. 4

    Z rukami a nohami žabičky sa dá rôzne vymýšľať. Môže sedieť, ležať na bruchu, ležať na chrbte, mať prekrížené nohy, alebo vedľa seba, môžete ich ohnúť a dať pod hlavu.. Výsledok je zaručený a naozaj to nie je nič ťažké, stačí trocha fantázie, chuti a času :)

    Tortové kreácie - obrázok 4
  5. 5

    Torta kabelka: Na takúto tortu si potrebujeme upiecť kruhový korpus. Upečený rozrežeme na dva polkruhy, prekrojíme na pláty a naplníme obľúbenou plnkou, poukladáme na seba tak, že nám vznikne hrubší polkruh. Necháme si ho trochu stuhnúť.

  6. 6

    Polkruh postavíme a natrieme maslovou plnkou aj zvonka. Pod falošný marcipán je potrebné dávať maslové plnky, inak sa vám roztopia. Zdobiť sa dá dvoma spôsobmi. Buď si vykrojíme dva polkruhy a jeden plát, najskôr nalepíme predný a zadný polkruh a potom nalepíme dlhý plát na hornú časť kabelky, alebo to spravíme z jedného celku (ja som na to šla z jedného celku, ale upraviť boky bola celkom piplačka).

  7. 7

    Pokračujeme v zdobení podľa fantázie. Osôbka, ktorej smerovala táto tortička, má rada veselé kabelky a keďže sa jej pozdávala nejaká značky Nike, dostala ju v sladkej forme. Zdobili sme ju odtláčaním vykrajovátok a zips som robila odtláčaním rukoväte noža (v tvare kruhu) na cik cak. Bola to bleskovka a oslávenkyňa bola nakoniec veľmi spokojná :)

    Tortové kreácie - obrázok 7

Diskusia k receptu

ola111
Tá muchotrávka sa mi veľmi páči,to je jeden okrúhly korpus a pol z ďaľšieho okrúhleho?Krásna je,že to dokáže každýýýý?!?No asi okrem
mňa :-)
pauvi
ja mám na hríbik tortovú formu.. ale dá sa spraviť aj z dvoch kruhov :) Podľa mňa to zvládne každý, len treba vyskúšať.. napr. mne sa zakaždým čokoládová poleva rozláme.. tu mám istotu, že bude držať tvar :)
medovnicek
obdivujem každého kto dokáže napiecť takéto pekné torty, ja som v tomto smere óbr poleno




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia