3-farebná ryža
Dávam Vám môj obľúbený recept na prípravu ryže s hrozienkami – ako samotné jedlo má priveľa sacharidov...
Acai smoothie pre dospelých i pre deti
Je teplo... Vlastne je tu pekelné teplo už niekoľko dní. :) A tak som sa...
Plnený baklažán (Karniyarık)
Výborné, veľmi jednoduché turecké jednopekáčové jedlo....
Ryžovo - mungová polievka
Pripravíme si suroviny. Ryžu a lúpané mungo fazuľky prepláchneme vo vode a dáme do väčšieho hrnca....
Mandľové karí s baby kukuričkami
Baby kukuricky umyjeme a vlozime do hrnca s vodou a kurkumou. Vodu privedieme do varu a...
Karí s baby zemiačkami a baby kukuričkami
Na suchej panvici opecieme biely mak a mandle. Mak musi troska zmenit farbu, malicko zhnednut...
Kalmycký čaj Džomba
Kalmycký čaj som sa naučil piť v neuveriteľných letných horúčavách v Kalmyckých stepiach. A keďže...
Granátové jablká do zásoby
Je sezóna granátových jabĺk. Sú všestranne použiteľné - ja ich jadierka a šťavu pridávam do nápojov,...
Polievka zo žltého melóna
Je to chutná a zároveň sýta polievka. Na horúce dní je to balzam a studena je...
Zha jiang mian
Ďalšia relatívna rýchlovka. Musel som to trochu upraviť kvôli ingredienciám čo je tu problém zohnať, ale chuťovo sa to veľmi podobá....
Slávky s medveďom
... teda skôr s medvedím cesnakom :-) keď som pred pár dňami videl na vareche perfektný...
Fit batatový „guláš“ so špargľou na indický spôsob
Tento recept pre vás pripravila Fitrecepty....
Rizoto na orientálny spôsob
Neviem či v Oriente poznajú niečo podobné, ale ja toto jedlo tak nazývam.
Ryžový burger
Japonsko je známe svojimi kulinárskymi experimentmi miešania západnej gastronómie s tradičnou japonskou kuchyňou. Jedným z takýchto...
Špargľa na zázvore s bambusovými výhonkami
Půl balíčku šparglu omyjeme, odkrojíme tvrdé konce a vložíme do woku na rozehřátý olej.
Šalát s hroznom, jogurtom a mäsom
Ďalšia dnešná kombinácia kuracieho mäsa a ovocia, tentokrát hrozna. Trocha šalátu, štvrťka citrónu, ...
Baklažán, miso a hrachové výhonky
Baklažán dôkladne umyjeme a nakrájame na hrubšie kolieska.
Vietnamská dýňová polévka
Není to polévka krémová, je to slaďoučká, lehce slaná, kokosovo mléčná, příjemná chuť....
Farebné krémové trio zo zeleniny
Tieto tri zeleninové krémové polievky, avokádová, kukuricová a paradajková sa uplatnia rovnako dobre ako teplé...
Tofu Tikka Masala (vegánske)
Tiež milujete Tikka Masalu? Poďte ju vyskúšať vo vegánskej verzii, ktorú si pripravíme s tofu....
Ryža so zeleninovým karí
Hľadáte recept, v ktorom sa snúbi čerstvosť zeleniny s obklopujúcou vôňou korenia a to všetko v...
Kroketky z ovsených vločiek s mangom
Rozmýšľal som , že čo uvarím na obed a spomenul som si , že manželka...
Fazuľová polievka s kakaom
Recept od <a href="http://www. marekmraz. com/" target="_blank">Mareka Mráza</a>
Mexické buchtičky
Keď má manžel v práci nejakú oslavu, týchto koláčov nie je nikdy dostatok... :)
Sushi z údeného úhora
Včera bola veľmi zaujímavá akcia ktorú organizovalo Japonské veľvyslanectvo. Keďže ma ta krajina zaujíma tak som...
Môj ryžový nákyp
Jednoducho som dostal chuť na neobyčajný ryžový nákyp tak som zbehol do obchodu pozrel som sa po...
Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....
Čínsky banán
Banány ošúpeme a rozkrojíme na polovicu. Sezamový olej rozpálime na panvici a osmažíme na ňom polovice...