Foto: dorko
Skvely sviezi a stavnaty kolacik, moj najoblubenejsi :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ruru si zapneme na 180C. Tortovu formu si vymastime a vysypeme mukou. V miske si zmiesame struhany kokos s mukou.
- 2
Marakuje poprekrajujeme nad miskou so sitkom, polievkovou lyzicou vyskrabeme do sitka duzinu a lyzicou prepasirujeme do misy. Mali by nam ostat takmer suche semiacka, treba vytlacit co najviac stavy. Pridame stavu z citrona, ak mame 8 marakuji, tak staci z polky, ak menej, tak radsej z celeho citrona. Semiacka mozme pridat do cesta, ale mne sa zdali trosku tvrde, tak ich uz nedavam.
- 3
Rozpustime si maslo. Z bielkov si vyslahame tuhy sneh, pridame postupne vsetok cukor. Potom pomaly zaslahame zltka a rozpustene maslo.
- 4
Nakoniec sneh zlahka zmiesame s kokosom zmiesanym s mukou a s marakujovo-citronovou stavou.
- 5
Zmes nalejeme do vymastenej a vysypanej formy a pecieme na 180C cca 40-45 minut. Po dopeceni este horuce vyklopime na tanier. Po vychladnuti posypeme praskovym cukrom a mozme podavat.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu