Voňavý tuniak

Tomáš Szabados, Katarína Nguyen
Panasian Restaurant hotela Mama‘s v Bratislave, 22. apríla 2015
Voňavý tuniak
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

320 g
40 ml
5 g
20 g
120 g
10 g
20 g
1 ks
1 ks
1 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Omáčka: Z pomaranča, limetky a grepu vytlačíme šťavu a spolu so sójovou omáčkou ju povaríme v hrnci asi tri minúty. Potom zahustíme tapiokovou múčkou, precedíme a necháme v chladničke vychladnúť.

  2. 2

    Tuniaka ochutíme korením togarashi a sprudka opečieme zo všetkých strán na panvici, aby ostala ryba vnútri krásne červená. Potom ju nakrájame na plátky. Uvarené cestoviny zmiešame s klíčkami mungo a omáčkou ponzu. Ozdobíme pažítkou a sezamom.

Diskusia k receptu

tinca
až cez google som našla čo je to za korenie togarashi,pán kuchár by mohol vysvetliť,že ide o japonské korenie, každý to nevie
1x tinca




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia