Bezlepkové sódové lokše s kyslým mliekom
Pamätáte si na sódové lokše našich starých mám?
Jadrovníky v praženici s prílohou pico de gallo
Sezóna paprík je ešte v plnom prude a tak je nadostač aj ich jadrovníkov (viem, že...
Sezamové žemličky
Naše obľúbené a zdravé, ideálne na oslavu namiesta chleba alebo len tak k syru a šunke....
Obilninová zmes ZELENINOVKA
Toto je celkom rýchly, zdravý, vegetariánsky recepis, vhodný pre väčšinu, okrem "gluténových" alergikov....
Rajská omáčka s neviditeľnou zeleninou
Tato omacka sa da jest na 2 sposoby bud ako polievka alebo ako omacka s cestovinou... je...
Hrianky s čerstvými hubami a oštiepkom
Nájdem spriaznenú dušu, alias „Parťáka“ so spoločnými pocitmi pri „machrovaní“ v zástere a s vareškou v...
Vyprážané šišky plnené šampiňónmi
Studené uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme hrubú múku, vajcia, soľ a na cibuľke udusené a...
Baklažán so špagetami
Baklažán umyjem , mám písané , že ošúp , ale podľa rád v predchádzajúcom...
Syrový mazanec
Veľkonočný mazanec trochu netradične na slano. Je výborný k údenému mäsu, k polievke, s...
Zlaté rybky
Múku preosejeme, uprostred vyhĺbime jamku, rozdrvíme do nej droždie, premiešame s troškou múky, ...
Mangový šalát
Mango očistime, nakrajame na male kocky, pokvapkame citronovou štavou, pridame štipku soli, podla potreby cukor. Cibulu najemno...
Olivové koláčiky
Lístkové cesto vytvarujeme do obdĺžnika a rovnomerne potrieme krémom, zvinieme a nakrájame na pol centrimetrové kolieska...
Kôprový koláč s hlivou
Hlivu nakrájame a uvaríme v slanej vode spolu s rascou. Lístkové cesto rozvaľkáme a uložíme na...
Pikantná šošovica
takto pripravená šošovica sa dá jesť buď ako hlavné jedlo s údeným mäsom alebo ako šalát teplý...
Pirohy plnené dubákovým ragú
Z múky, vajec, zo soli a z oleja vymiesime kompaktné cesto. Hotové cesto zabalíme...
Vianočná polievka
Neviem odkiaľ pochádza , začala som ju variť podľa mojej svokry a to bolo dávno ,...
Tvarohová nátierka s fetou a medvedím cesnakom
Tvaroh a fetu rozmrvíme, vymixujeme najemno tyčovým mixérom, alebo metličkou, postupne pridávame olej, ...
Chutné kysnuté slivkáče
Všetky suroviny na cesto spracujeme a necháme kysnúť asi 45 minút. Medzitým si uvaríme náplň –...
Gorgonzolové pesto s rukolou
V mažiari utlčieme šalotku s troškou hrubej soli. Postupne pridáme orechy, rukolu, syr a...
Ryžový šalát
Prvýkrát sme ochutnali tento šalát v tureckej reštaurácii a odvtedy ho robím k pečenému kuraťu ochutenému harissa...
Toum - cesnaková omáčka
Obľúbený dip, ktorý sa v Libanone podáva ku grilovanému kurčaťu alebo k shawarme.
Jednoduchá domáca čerstvá nátierka
Ak hľadáte jednoduchú, ľahkú, zdravú nátierku plnú bielkovín, s primeraným množstvom tuku, bez konzervantov, tu je......
Tvarohová nátierka s pažítkou, s rascou a s paprikou
Inšpirovala som sa receptom pôvodne z malej knihy 200 nátierok od E. Šafářovej, pridávam mnou...
Makové palacinky s karamelizovanými jahodami
V mise zmiešame múku s práškom do pečiva a makom. Pridáme vajíčka, mlieko, makový...