Medvědí česnečka ze sušených hub se strouháním
Kombinace a chuť sušených hub s česnekem, doplněná česnekem medvědím a strouháním (mrveničkou)
Cereálna kaša
Vynikajúca zdravá raňajková kaša pre celú rodinu. V "hrnček var" hotová pokiaľ sa ráno vychystáte....
Bruschetty s kozím syrom a čučoriedkovým džemom
Minule sme doma mali kvalitný kozí syr, tak som vyskúšala trochu netradičné spojenie chutí :)
Jablíčko s ořechovým máslem a semínkama
Nepeču ale občas mě navečer honí mlsná. Skvělá kombinace jablíčka a burákového másla. I...
Medovník v chlebe
Je to chlebík zo špaldovej múky perníkového korenia a medu. Nie je pridaný žiaden cukor ani...
Vábivé kokosové prstienky
100 g nastrúhaného kokosu za stáleho miešania opražíme na panvici bez tuku a necháme vychladnúť. Práškový...
Jahodová polievka s citrónovým sorbetom
Jahody rozmixujeme s červeným vínom a dochutíme limetkovou šťavou a práškovým cukrom. Precedíme a necháme...
Pikantné cestoviny s javorovým sirupom
Vynikajúce rýchlo spravené jedlo s prekvapivou pikantnou chuťou. Zasýti, ale necítite sa ťažko :)
Zemiakové rezance s orechovou omáčkou
Rezance: Zemiaky umyjeme a v šupke ich uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame....
Vianočka mnohých chutí
Z prísad pripravíme cesto a necháme ho vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a...
Risotto s reďkovkovými listami a májovkami
Akú máte sezónu reďkoviek vy? Mne v parenisku vyrástli len listy, ale vonku z neho, ...
Rýchly jablkový koláč
Nastrúhame jablká a potom všetko dáme do misky a zamiešame. Vylejeme na vymastený a múkou...
Cigánske krúpy
Nevedela som čo uvariť, no mala som chuť na krúpky ale nemala som údené mäso tak...
Baklažán dusený v miso omáčke
Rôzne obmeny tohto receptu sú v Japonsku veľmi obľúbené. Okrem baklažánu tvorí hlavnú zložku miso, ...
Pestrý tanier s halloumi
Dnešný obed inšpirovaný časopisom Dobré jedlo. Trochu som mala obavy, že to bude fádne a...
Maďarská vidiecka cibuľnačka
Cibuľu nakrájame na tenké kolieska a osmažíme na polovici masla doružova. Prisypeme múku a pripravíme svetlú zápražku,...
Šalát z lesných húb
Na panvici zarestujeme huby, pridáme najemno nasekanú šalotku, okoreníme, osolíme, zastrekneme bielym vínnym...
Baklažánové ufo
strašne prší tak som si musela nejak navodiť letnú atmošku :) fotila som ešte na plechu lebo ináč...
Čokoládové pšenové kôpky
Tabuľku čokolády posekáme na malé kúsky. Dáme do misky, pridáme čokoládové vločky, javorový sirup...
Vajíčkový krém s mätovou omáčkou
Nad parou vyšľaháme vaječné žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom a zrniečkami z vanilkového struku. Zmiešame...
Obložená ryža MÉCHIKÁNO
Je sezóna zelenej fazuľky, ľahodnej, chutnej a zdravej to strukoviny, treba využiť možnosť použiť...
Biely bezlepkový chlieb vo forme
Ak si chceme urobiť rýchlo chlebík bezlepkový, tak si ho upečieme vo forme.
Rozmarné syrové koláčiky
Múku preosejeme na dosku, pridáme soľ, posekané maslo, zmiešame, prilejeme víno a spracujeme...
Polievka Barszcz kurpiowski
Tato polévka pochází z regionu Kurpiowského, v Mazowieckem woj. Nezaměňovat s borščem.
Bylinkové tofu v olivovej omáčke
Bylinkové tofu vybalíme, zrežeme z koncov (aby sa ľahšie vstrebali doň chute), nakrájame na 4...