Raw dvojfarebné zvončeky

bibajanka - fotkabibajanka, 30. decembra 2013
Raw dvojfarebné zvončeky
Foto: bibajanka

Rada by som sa podelila o jeden z RAW receptov na sladkosti. Sú zdravé, bez výčitiek a chutné :) vykrojiť môžeme akýkoľvek tvar, takže Zobraziť celý popisRada by som sa podelila o jeden z RAW receptov na sladkosti. Sú zdravé, bez výčitiek a chutné :) vykrojiť môžeme akýkoľvek tvar, takže tieto koláčiky sa dajú robiť aj vianočné, veľkonočné alebo len tak, keď príde chuť.

30
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
2 hrnčeky
1 PL
1 PL
 štipka - nemusí byť




Postup

  1. 1

    Najskôr spracujeme prvé, tmavé cesto: do mixéra dáme hrnček hrozienok (umytých) a hrnček mandlí. Všetko rozmixujeme na jednu hmotu, ide to pomerne rýchlo. Potom cesto rozvaľkáme na požadovanú hrúbku (cca 0,5 cm). Vaľkáme ho cez foliu, aby sa nelepilo. A už len povykrajovať zvončeky, či iné tvary :)

  2. 2

    Pripravíme si druhé, svetlé cesto: do mixéra dáme strúhaný kokos a mixujeme. Sú dve možnosti: buď v klasickom mixéry s nožmi, kde to trvá pomerne dlho, alebo v menšom nadstavci - tzv. kávovom mlynčeku, po menších dávkach. Musí vzniknuť hustá biela, mastná hmota, aby sa dala vyvaľkať na cesto. Ku koncu pridáme ešte lyžicu medu, lyžicu citrónovej šťavy a vanilkovú arómu (struk). Rovnako ako prvé cesto ho rozvaľkáme cez fóliu a vykrajujeme tvary, ktoré nanesieme na prvú, tmavú vrstvu.

  3. 3

    A máme hotovo :) Skladujeme v chladničke, zakryté, vydržia (ak sa nezjedia) minimálne týždeň určite, dlhšie som neskúšala. Dobrú chuť!

    Raw dvojfarebné zvončeky - obrázok 3

Diskusia k receptu

jamarlen
krásne, fajne mastné:)
rozmýšľam, či v nich je viac tuku, ako v obyčajných lineckých, či vanilkovoorieškových rožtekoch, zdá sa mi tak rovnako
určite ich neurobím, tak by som ich nevyvaľkal ani nevykrojil, a bez toho by to nebolo ono, ale mali by u nás veľký úspech!
zdezda
Pekny zvoncek sa ti podaril z tych malo ingrediencii a bez velkej namahy :-) ukladam, vsetko doma je, urcite si tuto dobrotu s dcerkou urobime, no asi v tvare prasiatka, ci stvorlistka, Vianoce su uz minulost :-) Veseleho Silvestra ti prajem!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia