Foto: figovnik
www.figovnik.com Vyskúšala som ultra virálny cheesecake z troch ingrediencií, ktorým je jednoducho plný internet. zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=dVvPOE-C7AE
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Vajíčka si rozdelíme, bielká dáme do chladničky. Čokoládu si roztopíme nad parou, pridáme nátierku, poriadne rozmiešame. Pridáme žĺtka a tiež poriadne zamiešame. Rúru si dáme zohriať na 170 stupňov. Bielká vyšlaháme do tuha a pomaly vmiešavame aspoň na tri krát do čokoládovej zmesy.
-
2
Vylejeme zmes do formy vyloženej papierom na pečenie a ja som formu pre istotu potrela trošku aj kokosovým olejom. Formu položíme na plech a nalejeme plech vodou asi do 1cm výšky.Dáme piecť na 15 minút, potom znížime teplotu na 160 stupňov a pečieme ďalších 15 minút. Rúru vypneme a necháme koláč v teplej rúre ešte 15 minút. Vyberieme necháme úplne vychladnúť a potom podávame. Ja som podávala s čučoriedkami a čučoriedkovým džemom.
varecha.pravda.sk/recepty/japonsky-souffle-cheesecake/596...