Mandľovo-ovocná rawtička

nelajsia - fotkanelajsia, 27. mája 2014
Mandľovo-ovocná rawtička
Foto: nelajsia

... a tak zase som včera mala kreatívnu chvíľku....sladkých pokušení nikdy nie je dosť a tak vznikla táto raw dobrôtka

1-2
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

1 šálka
1 PL
4 ks
1 PL (raw)
1 ks
1 ks
1 PL
1 PL
2 PL
1 PL (raw)
1 PL




Postup

  1. 1

    Mandle a datle namočíme už večer. Na druhý deň zlejeme vodu, mixneme datle, mandle, kakao a agáve sirup. Mixujeme vysokorýchlostným mixérom na lepivú hmotu, ktorú rovnomerne roztlačíme do tortovej formičky.

  2. 2

    Na plnku vymixujeme banán, broskyňu, agáve sirup(prípadne iné sladidlo - med, yacon sirup, stéviu) a chia semiačka- navrstvíme na spodnú vrstvu a necháme v mraznimčke cca. 20 min.

  3. 3

    Čokoládovú polevu pripravíme tak, že vo vodnom kúpeli rzopustíme kakaové maslo, pridáme raw kakao a agáve sirup, nalejeme na vychladnutú tortičku a necháme zachladiť. Podávame ozdobené ovocím. Je to výborná sladkosť - zdravá, bez cukru, je bezlepková a vegan. Ak je intolerancia na orechy, spodná vrstva sa vymixuje s namočenou pohánkou..:-) Dobrú chuť

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia