Foto: nelajsia
... a tak zase som včera mala kreatívnu chvíľku....sladkých pokušení nikdy nie je dosť a tak vznikla táto raw dobrôtka
porcia
príprava
Postup
-
1
Mandle a datle namočíme už večer. Na druhý deň zlejeme vodu, mixneme datle, mandle, kakao a agáve sirup. Mixujeme vysokorýchlostným mixérom na lepivú hmotu, ktorú rovnomerne roztlačíme do tortovej formičky.
- 2
Na plnku vymixujeme banán, broskyňu, agáve sirup(prípadne iné sladidlo - med, yacon sirup, stéviu) a chia semiačka- navrstvíme na spodnú vrstvu a necháme v mraznimčke cca. 20 min.
- 3
Čokoládovú polevu pripravíme tak, že vo vodnom kúpeli rzopustíme kakaové maslo, pridáme raw kakao a agáve sirup, nalejeme na vychladnutú tortičku a necháme zachladiť. Podávame ozdobené ovocím. Je to výborná sladkosť - zdravá, bez cukru, je bezlepková a vegan. Ak je intolerancia na orechy, spodná vrstva sa vymixuje s namočenou pohánkou..:-) Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu