Chorvátsky zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť, potom ich ošúpeme a nakrájame na malé kocky
Mätový jogurt
Ako príloha k pečenému jahňaciemu s bulgurom . Nádherne doplní chuť jahňacinky.
Zavárané v rúre pečené paradajky
Tento recept som našla pred rokmi na internete a vďaka svojej jednoduchosti a rýchlej realizácii ho odvtedy...
Huby na smotane s chrenom
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené a opláchnuté, nahrubo pokrájané huby, ochutíme...
Zemiakové kroketky
Olúpané zemiaky uvaríme v slanej vode domäkka a prelisujeme. Pridáme žĺtky, hrubú múku, štipku...
Zeleninové rizoto z pohánky a pšena
Dame varit pohanku . Po minute varenia dame z ohna a nehame dojst 20-30 minut...
Vločková polévka se sušenými houbami
Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou zeleninu a orestujeme. Pak přidáme ovesné vločky a...
Pečivo
Naozaj rýchle a skvelé . moja premiéra drobného pečiva, chlebík som už robila, ...
Bryndzová polievka od svokry
Bryndzu milujem na všetky spôsoby :-) Prvýkrát som bryndzovú polievku jedla u svokrovcov ... tak posúvam...
Bagetka s medvedím cesnakom
Vidím, že na vareche ešte nie sú receptíky s touto zdravou bylinkou... tak jednu pridávam......
Jesenný teplý šalát s pečenou červenou repou
Teplý šalát s pečenou červenou repou vynikajúco chutí s akýmkoľvek lahodným mäkkým syrom...
Kochlíková praženica
Recept na praženicu, ktorý Vám ponúkam vznikol v čase, keď som sa snažil zaujať moju...
Bazalková ryža s hubami a artičokmi
Hrniec zahrejeme na strednú teplotu a vlejeme doň olivový olej. Keď začne olej voňať, pridáme...
Špenátovo-šampiňónové bruschetty
S tými tradičnými paradajkovo-bazalkovými majú moje bruschetty spoločný len názov. Pravda je, že mám doma...
Napoleonky z bryndze a opečenej (grilovanej) zeleniny
Pôvodný Napoleon je francúzske pečivo, alebo mille-feuille – tisíc listov, pretože je spravený z niekoľkých...
Sladká hruška
hrušku alebo jablko ošúpeme a vyberieme jadernik, varíme nad parou 10-15 min.
Polomáčané ovsené tyčinky
Ovsenéé tyčinky patria k mojmu oblubenému vianočnemu pečivo, pretože sú veľmi chutné a zdravé.
Osmažené krupicové šišky se sýrem a řeřichou
Zahřejeme mléko, do kterého za stálého míchání metlou sypeme krupici. Mícháme stále, dokud směs...
Cibuľové bhaji s mangom
Veľmi zaujímavý snack, snáď až neuveriteľná kombinácia cibule a manga, spolu s pestrou paletou indických...
Taštičky s cukinovo- syrovou plnkou
Príjemné spestrenie - hodí sa k tomu paradajkové ragout
Omeleta s čerstvým špenátom
V miske vymiešame žĺtky so soľou a horúcou vodou. Pridáme umytý a nadrobno posekaný špenát...
Hrušky pošírované v zelenom čaji
Jednoduchá ovocná lahôdka, ktorú môžete jesť ako prílohu či samostatný chod - dezert.
Knedľová roláda s hubovou plnkou
Najdokonalejším tvarom je vraj guľa, a to platí aj o knedliach a knedličkách. Doplnia polievku či omáčku, ale...
Ružičkový kel pečený s batatom
Ružičkový kel je jeden z najbohatších rastlinných zdrojov vitamínu C. Okrem toho pomáha pri detoxikácii organizmu....
Ovocné semifredo
Zo žĺtkov a cukru ušľaháme penu, z bielkov tuhý sneh. Šľahačku ušľaháme do tuha...
Nivovo-tvarohová nátierka s pivom
Túto pomazánku som prvý krát jedla na Morave... úžasná... možno časom pridám aj foto