
Pohánkovo-ovsené karbonátky
Skúšala som už viacero receptov na zeleninové karbonátky, no tieto sú prvé čo nám chutili...

Karamelový krém s kahlúa–višňami
V mlieku rozpustíme cukor (230 g), privedieme do varu, necháme vychladnúť a vmiešame celé vajcia....

Nevarená zelená polievka
Jedna z mojich najobľúbenejších polievok. Cuketa, avokádo, veľa kôpru, málinko soli alebo vôbec...

Kokosové rezy
Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Za stáleho miešania pridávame postupne po jednom žĺtky, ...

Fašiango turíce
Zmiešame spolu, droždie, cukor, múku, soľ . Potom prilejeme mlieko, pridáme...

Sladko-ostrý baklažán
Recept vhodný najmä pre ľudí obľubujúcich trošku zvláštne chute.

Mrkvová polievka s karí korením a chia semienkami
Nakrájanú cibuľu pražíme na masle 2 minúty.

Šífliky s bryndzou
Tento recept je spomienkou na kuchyňu mojej starej mamy, ktorá pochádzala od Harmanca. Robievala ho často a...

Pikantný vajíčkový šalát
Tento jednoduchý šalát si môžete vychutnať na raňajky či večeru, ale hodí sa aj na chlebíčky...

Vyprážaný karfiol
Ľahké jedlo, ktoré je zároveň aj rýchlo hotové a patrí medzi naše obľúbené. Najradšej ho robím...

Clafoutis z dvoch druhov špargle
Špargľová sezóna sa ešte neskončila a preto som sa rozhodla pripraviť špargľové clafoutis, ktoré nás ohromilo...

Pohánka s hubami a rukolou
Pohánka je zdravá a na prípravu jedál veľmi vďačná surovina. Dá sa použiť na prípravu rozličných...

Fašiangové pampúšiky bez lepku z tvarohového cesta
Obdobie fašiangov máme veľmi radi, lebo je to po Vianociach opäť príležitosť vypekať všakovaké dobroty. U nás - ako inak - bezlepkové....

Nivová nátierka s mandľami
Robím ju často, možno s vlašákmi by bola lepšia, ale tie žiaľ nemôžem. ...

Lieskovo-vanilková nátierka
Jednoduchá a jemne sladká nátierka s príjemnou vôňou, trošku pripomína marcipán.

Zemiakový šalát s nakladanými hubami
Zemiaky uvaríme v šupke, schladíme, ošúpeme a nakrájame na hrubšie plátky.

Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci
Hlineny hrniec si vopred pripravime ako vzdy. Teda namacame ho vo vode tak, aby bol...

Talianska veľkonočná torta
Múku, soľ a olej zmiešame a z tejto hmoty postupným pridávaním vody vypracujeme cesto, ktoré...

Krémová tvarohová polievka
Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť, Mlieko s tvarohom a so žĺtkom rozšĺaháme. keď...

Šalát z nových zemiakov
Tento šalát je skvelý ako príloha, alebo hlavné jedlo, navyše je veľmi jednoduchý :-))

Špenátové halušky
Vynikajuce jedlo, ktore sa stalo oblubene aj napriek tomu, ze obsahuje špenát .....

Zelenina s ovčím syrom
Cibuľu pokrájame na tenké kolieska a opražíme na oleji do sklovita. Baklažán umyjeme, vykrojíme stopku,...

Studená polievka ajo blanco (biele gazpacho)
Polievka ajo blanco je populárna najmä v Andalúzii, v mestách Granada, Jaén, Cordóba a Malaga....

Zeleninové lievance pod hubovým ragú
Zeleninu nakrájame na kocky a obvaríme v osolenej vode.

Mrkva s citrónovo - jogurtovým krémom
Tyčinky mrkvy s osviežujúcim krémom z bieleho jogurtu a citrónu, výborné ako príloha či ľahká desiata...