Plnené kolieska

mariena1 - fotkamariena1, 1. septembra 2010
Plnené kolieska
Foto: mariena1

Velmi dobra cukrovinka,využivam pri tom zbytky džemov.

10 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

40  Dg preosiata
20 Dg
18 Dg alebo Hera
1 kus
 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto vypracujeme a dame do chladu na hodinku.Potom vyvalkame.Vykrajujeme kolieska.Na jedno koliesko dame do stredu džem,okraje potrieme bielkom.Druhe koliesko nadrežeme v tvare križa a položime na prve koliesko s džemom.Jemne pritlačime.Potrieme žltkom a upečieme.Po upečeni pocukrovat.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

celka
@Mariena1 - Tvoje koláčky se mi líbí, vypadají zvláštně, ještě jsem takové neviděla. Ukládám si je do svojej KK.
evanaaa
Celka, pridávam sa, pekne je to riešené a cesto- príprava jednoduchá. Tiež si to zaznačím.
marienka44
Paci sa mi to. Je to linecke klasicke cesto, ale neobsahuje zltok. Ja ho do cesta pridam na vylepsenie.
hamana
Recept sa mi páči. je zaujimave že sa zlepia kolieska lekvarom pred pečenim a pečie sa aj lekvar. U lineckych je to opačne.
mariena1
Som rada,že sa Vam pačia,dufam,že Vam budu tak aj chutit.My ich mame radi.
tetuska
robievam linecké, ale takéto som ešte nerobila, chutné koláčiky...
veronikak
rada by som vyskusat tento kolacik, chcem sa ale spytat, ci je to trvanlive pecivo, teda ci mi v pohode vydrzi tyzden...chcela by som to upiect v sobotu tak, aby som ho mohla v piatok s cistym svedomim nukat ;-))
mariena1
vydrži tyžden aj viacej...Ja ho robievam do rezervy ,a pred Vianocami robim skor a ak sa poštasti a ostane,tak mame aj po Novom roku
veronikak
Dakujem za tip, kolacik sme urobili, dopadlo to dobre, ale poznacila som si k nemu, ze treba pridat 1-2 vajcika, lebo sa nam strasne mrvilo cesto a zdal sa mi trosku tvrdy...ale inak bol chutny :-)