
Nepečený medový závin
Tak toto je jedna z mojich najobľúbenejších dobrôt. Mne chutí síce všetko, čo je sladké,...

Alsaská pivná polievka
Na masle speňte nadrobno pokrájanú cibuľu a na kolieska pokrájaný pór. Pridajte hladkú múku, pomiešajte...

Špagety celozrnné so špenátovým pestom
Milujeme špenát, čerstvé špenátové listy, ktoré používame - konzumujeme pomerne často. Najviac...

Recyklované kávové makrónky
Naozaj lahodná kávová chuť... Kávu ako nápoj nepijem, ale jej chuť v koláčoch mám veľmi rada. Makrónky sa pre mňa stávajú závislosťou......

Vianočný pudingový bochník
Tento puding som si zamilovala, keď som bola v Anglicku pred mnohými rokmi a dodnes ho...

Zemiakové palacinky
Snažil som sa spojiť príjemne(milujem zemiaky) s užitočným(ostatmí členovia majú radi palacinky). Výsledok stál za to....

Specialità e gustoso pesto
Listy medvedieho cesnaku umyjeme pod tečúcou vodou, potom ich pridáme do mixéru. Pridáme olej, ...

Čokoládové dukátky
Tento recept som našla v časopise pre ženy ako prílohu vianočné pečenie. Vyskúšala som ho, ...

Totopos (tortillové čipsy s 3 omáčkami)
Guacamole: Olúpané avokádo bez kôstky roztlačíme metličkou a zmiešame s ostatnými ingredienciami. Kôstku z avokáda pridáme...

Čokoládovo- banánové muffinky :)
Pripravíme si formu na muffiny, alebo košíčky. V miske rozpučíme banány a pridáme k nim...

Pohánka s hubami a rukolou
Pohánka je zdravá a na prípravu jedál veľmi vďačná surovina. Dá sa použiť na prípravu rozličných...

Omelety s kelom
Kel očistíme, umyjeme, vyrežeme hlubik a hrubšir žilky a hlávku nakrájame na širšie pásiky. Pokrájanú cibuľu...

Mandľovo-ovocná rawtička
... a tak zase som včera mala kreatívnu chvíľku... sladkých pokušení nikdy nie je dosť...

Biely jogurt s vyprážanou rebarborou v mede
V chladničke čakala rebarbora čo s ňou spravím. A dočkala sa. Jednoducho a rýchlo si...

Zeler s rajčinami
Zeler nastrúhame na drobné kocky, pokropíme citrónovou šťavou, zmiešame so smotanou a osolíme.

Stredozemský slaný koláč
Tento receptík sme si priniesli z Talianska a patrí medzi moje oblúbené kedže uprednosťujem slané. Ked budete...

Studená polievka ajo blanco (biele gazpacho)
Polievka ajo blanco je populárna najmä v Andalúzii, v mestách Granada, Jaén, Cordóba a Malaga....

Bryndza v lieskovcovej hruške
Hrušky ošúpeme, zvrchu zrežeme a vydlabeme. Bryndzu zmiešame s nasekanou pažítkou a okoreníme čerstvo namletým...

Rýchla brokolicová krémová polievka
Brokolicu nakrájame na ružičky, umyjeme a dáme variť s bujónovou kockou. Kd zmäkne, čo je asi za...

Taštičky plnené gorgonzolou a hruškou
Z ošúpaných hrušiek, škorice, klinčekov, vína, citrónu a cukru uvaríme kompót. Lístkové...

Domáce tagliatelle z múky semolina durum so šampiňónmi
Včera som vyrobila ručne domáce tagliatelle z múky semolina durum a priamo z tých čerstvo pripravených semolinových...

Kozí syr s rukolou
Dnes sme upratovali, tak sme nemali čas vymýšľať na obed niečo s dlhým postupom a varením....

Čili marináda na 1 kg mäsa
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

Špargľové košíčky s mozzarellou
Z masla, múky, troch žĺtkov a soli vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme ho natenko...

Rascový celozrný chlieb
Do misky preosejem múku, pridám vodu, soľ, cukor, masť, rozmrvené droždie a rascu. Všetko spolu zamiešam a...