Hubové ragú na domácej olivovej hrianke
Bageta: Pripravíme kvások z vody, droždia, cukru a preosiatej múky. Zmiešame ho so soľou...
Baklažánová nátierka
Jedna z variácií na blízkovýchodné pomazánky, s možnosťou mnohých úprav.
Zeleninové akože lasagne
Obyčajne toto jedlo robievam z mletého bravčového masa, ale kedže sme sa cez týždeň masa trochu...
Bezlepkové, bezgluténové müsli
Rada skúšam nové recepty, aj keď bezlepkové. :) Vytvorila som musli BEZ masla, ktoré krásne...
Chorvátsky zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť, potom ich ošúpeme a nakrájame na malé kocky
Cviklovo-mrkvová polievka s feniklom
Slaďoučká, voňavá, lahodná polévka, vyladěná smetanou a opečenýma fenyklovýma semínkama.
Rýchla zimná polievka na zohriatie
Je to môj vlastný recept pre chladné zimné dni, pri rekonvalescencii marodov, na zohriatie sa...
Pomazánka tri-tri
Uvarené vajíčka postrúhame - robím to v magicchopperi, pridáme syrokrém a tatarsku omáčku, môže...
Tekvicové semienka s vínom
Tieto fotky mám asi týždeň už prichystané... a teraz keď tu je diskusia o...
Napoleonky z bryndze a opečenej (grilovanej) zeleniny
Pôvodný Napoleon je francúzske pečivo, alebo mille-feuille – tisíc listov, pretože je spravený z niekoľkých...
Krehké hubové košíčky
Jemné maslové cesto a výrazná chuť nivy a húb spolu krásne ladia :).
Žltý hrach s jačmeňom a hubami shiitake
Zohrejeme olej v hrnci na miernom ohni a opražíme nakrájanú cibuľu s paprikou.
Konzervovaný kôpor
Mladý kôpor umyjeme pod tečúcou vodou, natlačíme do fliaš od výživy a zalejme nálevom.
Grilovaný kebab bez mäsa
Týmto môžeš, milý čitateľ, vyvrátiť fámy, že vegetariánska grilovačka je nuda 😀
Knedľová roláda s hubovou plnkou
Najdokonalejším tvarom je vraj guľa, a to platí aj o knedliach a knedličkách. Doplnia polievku či omáčku, ale...
Zeleninové rizoto z pohánky a pšena
Dame varit pohanku . Po minute varenia dame z ohna a nehame dojst 20-30 minut...
Fazuľový šalát s materinou dúškou
Fazuľu namočíme, necháme ju napučať, potom ju uvaríme a scedíme.
Cestoviny s mangoldom
Mangold je všestranne použiteľná zelenina. Listy môžeme použiť na šaláty, polievky, prílohy, hlavné jedlá....
Banány v parížskom kréme
Deň vopred spolu povaríme smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo. Necháme vychladnúť...
Mätový jogurt
Ako príloha k pečenému jahňaciemu s bulgurom . Nádherne doplní chuť jahňacinky.
Mrkvové šatôčky od Aničky
Zo surovín vypracujeme cesto, necháme ho 2 hodiny postáť, vyvaľkáme ho na 3 mm hrúbku,...
Gaštanové vínovicové taštičky s višňovou omáčkou
Očistené uvarené zemiaky zomelieme, pridáme soľ, múku a vajce a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na...
Jednoduchá cesnačka s pohánkou
Je to rýchly a jednoduchý recept na veľmi zdravú polievku. Mne osobne veľmi dobre padne na...
Zeleninová ihla s tofu
Tofu nakrájame na kocky a spolu so zeleninou restujeme na panvici s trochou oleja. Opečené napicháme...
Rozmarínové zemiaky
Zemiaky ošúpeme a z jednej strany prerežeme na veľa tenkých plátkov. Medzi ne povkladáme na veľmi...