Foto: kecemis
Uz davnejsie som tento recept pocul na CBC radio. Ale az teraz, ked sa tu objavilo par hubovych receptov, som ho vyhladal, oprasil a Zobraziť celý popisUz davnejsie som tento recept pocul na CBC radio. Ale az teraz, ked sa tu objavilo par hubovych receptov, som ho vyhladal, oprasil a ponukam tak ako ho pripravujem ja.
porcie
príprava
na 200-240 °C
Postup
-
1
Huby, ja som pouzil mlade bedle, som nakrajal na drobnejsie, paprika, pouzil som cervenu a zltu masitu paprika, som ocistil a tiez nakrajal na drobnejsie kusky. Taktiez cibulu som nasekal nadrobno, pouzil som stredne velku a ani som si nepoplakal, pripravil som si cesnak na neskor.
-
2
Do misky som dal huby, paprika, cibulu, troche oleja 1pl, troche sol, korenie, tymian. Zavrel som misku a dobre som s nou zahrkal.
-
3
takto dobre premiesanu zmes som dal na plech vystlany papierom a jemne natrety olejom. Rovnomerne rozlozene som to dal zapiect na 220 stupnou na desat minut.
-
4
Medzitym som dal do misky sparglu nakrajanu na priblizne 1 cm kusky, zbavene drevnatej casti na spodku, pretlaceny cesnak, zvysny olej 1pl. Kto chce a ma rad moze tu primiesat aj parmesan syr. Misku som zavrel vrchnakom a znova zatrepal. Po desiatych minutach som sparglu pridal k hubovej zmesy a dal znova zapekat priblizne na 15 minut.
-
5
Medzicasom som pripravil listkove cesto, kazdu vrstvu (8) som natrel rozpustenym maslom. potom som dal na takto pripravene cesto troche vychladnutu zmes, tak aby mi po okrajoch zostali 2-3 cm volne.
-
6
Kratsiu stranu som prehol a ......
-
7
dlhsiu hranu cesta tiez prelozil a zroloval. Prelozil som na plech vylozeny papierom na pecenie, natrel rozpustenym maslom. Vrch som narezal priblizne tak ako budu velke porcie a dal piect na 200 stupnou asi25 minut.
a tenké štrúdľové cesto
vďaka za inšpiráciu :-)
Nondum omnium dierum sol occidit :)))
krásny recept za *****