Foto: figovnik
Veľmi chutné, rýchle a môžte si ich spraviť na veľa spôsobov.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Potrebujeme: 110 g masla (zmäknutého), 145 g trstinového cukru, 1 lyžica medu, 1 vajce, 200 g hladkej múky, 1/2 lyžičky kypriaceho prášku + zvolená príchuť (mandle, čokoláda, oriešky, sušené ovocie, kokos, …). Ja som robila čokoládové a figové :) Postup: Vyšľahajte maslo + cukor robotom, až kým nevznikne svetlá pena. Potom pridajte vajce a med a ešte trochu šľahajte. Zvlášť premiešajte múku s kypriacim práškom. Sypkú zmes zamiešajte do vaječnej hmoty. Nakoniec pridajte zvolenú príchuť. Vyvaľkajte z cesta valček s priemerom asi 5 cm.
- 2
Zabaľte do potravinárskej fólie a dajte na 1 hod do mrazničky. Zahrejte trúbu na 170 °C a plech vyložte papierom na pečenie. Vyberte cesto odstráňte fóliu a nakrájajte asi na 2 cm-ové krúžky a rozložte na plech. Nechajte okolo nich dostatok miesta lebo sušienky narastú. Pečte 20-25 min do zlata.
- 3
Po vychladnutí ich môžete skladovať v nádobke alebo v sáčku až týždeň.
- 4
TIP: 1. ak chcete použiť čokoládu tak radšej kvalitnejšiu lebo nekvalitná sa roztečie. 2. pod pojmom zmäknuté maslo si predstavte kocku masla do ktorej vtlačíte prst a ostane v nej diera. 3. cesto si môžete zarobiť aj dopredu a mať v mrazničke, keď príde nečakaná návšteva alebo dostanete chuť iba vyberiete a upečiete :) Recept na tieto super cookies mám z časopisu Apetit.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu