Domáci - Peoria AZ - chlieb štvormúkový
Desaťročiami sa pre mňa príprava chleba stala posvätným rituálom. Už samotná myšlienka, že Božieho daru...
Klasický zemiakovo-cibuľový šalát
Veľmi jednoduchý sladkokyslý šalát, ktorý sa najlepšie hodí k mäsu alebo k rybe. Tento šalát...
Vanilkové rezy
Pre nedostatok času som použila dobošové pláty , ktoré so naplnila vanilkovou plnkou, tú som si urobila...
Jablkovo–kakaový závin
Z droždia, PL vlažnej vody a cukru pripravíme kvások. Múku, cukor, vajce a štipku soli premiešame,...
Bylinkové maslo
Bylinkové maslo ja zdravšie, než to obyčajné. Bylinky podporujú trávenie, zvlášť pri mastných jedlách,...
Zemiakový šalát s červenou repou a ovocím
Červenú repu nakrájame na tenké plátky a 4 hodiny ju necháme marinovať v mede zvarenom s balzamikovým...
Zapekané rajčinové hrnčeky
Keďže bryndza je veľmi zdravá, pomáha pri zažívacích problémoch a rednutí kostí, je zdrojom vápnika...
Tekvicové šišky
Najskôr si pripravíme hokkiado pyré. Umytú hokkaido tekvicu rozkrojíme na 4 kusy, polievkovou lyžicou odstránime...
Papriky v horčicovej omáčke
blíži sa čas grilovačiek a paprík, toto je výborná príloha, ktorej príprava netrvá dlho...
Marinované jahody s octom balzamiko
Jahody umyjeme, prekrojíme na polovicu, ocukríme, prelejeme balzamikom a necháme 2 hodiny odstáť.
Mentolové vrtulky
inšpiroval ma receptik s čokoládkami after... hladala som lacnejšiu alternativu-su vyborné stými mint medajlonkami...
Koláč s karamelizovanou cibuľou
Sýty slaný koláč s intenzívnou chuťou sladkastej karamelizovanej cibuľky.
Olivový tuniak
Do misky dáme tuniaka a na to nalejeme ocot a necháme postáť 20 minút. Vyhrejeme rúru...
Zeleninová kolíska s ryžou
Očistené baklažány prekrojíme na polovice a vydlabeme dužinu. Dužinu pokrájame a pečieme spolu s petržlenom pri...
Risotto di zucca aneb Tekvicové rizoto
Tento recept mám od kamaráta z talianska. Je rýchly lacný a chutný.
Cuketky plnené bryndzovou plnkou s orechami a paradajkový tartar
Inovatívne a nápadité využitie tradičnej bryndze v rýchlom a zdravom jedle
Novotného marhule v rožkoch
Je dobré, ak sa vám pri pozeraní rôznych tv cooking šouiek nelení a zapíšete si, ...
Posledné dotyky leta
Ešte z posledných síl sme popratali zvyšnú úrodu a zo všetkých domácich surovín som pripravila chutnú cestovinovú...
Belenka so saturejkou
Bez fazule ani na krok! :-) A saturejka sa k strukovinám veľmi odporúča, zmierňuje nadúvanie a...
Začiatočnícky kuskus
Jedlo ktoré je robené zo "zvyškov" pretože nakupovať pôjdeme až zajtra. Je to môj prvý kuskus a...
Špargľa na zázvore s bambusovými výhonkami
Půl balíčku šparglu omyjeme, odkrojíme tvrdé konce a vložíme do woku na rozehřátý olej.
Kysnutý chlieb
Tento chlieb sme s mamou pečieme väčšinou cez víkend alebo na nejakú oslavu. Prvý krát sme...