Chrumkavé zemiakové vežičky fotorecept

niniatko - bez fotkyniniatko, 9. októbra 2015
Chrumkavé zemiakové vežičky (fotorecept)
Foto: niniatko

Tento recept som našla na internete. A keďže mám rada zemiak, hlavne pečené, tak som to skúsila. Trochu som si ho však upravila.

6
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    V hlavnej úlohe bude zemiak, resp. zemiaky. Ja som mala len takéto veľké, takže len jeden. Určite by vyzerali krajšie s menšími a okrúhlejšími zemiakmi. Takže zemiak si očistíme a nakrájame na kolieska, resp. tak aby sa nám zmestil do muffinovej formy.

    Chrumkavé zemiakové vežičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme si rozpustiť maslo.

    Chrumkavé zemiakové vežičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do rozpusteného masla si nasypeme cesnak a tymián.

    Chrumkavé zemiakové vežičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Časť rozpusteného masla zmiešame so zemiakmi, ochutíme soľou, korením a rascou.

    Chrumkavé zemiakové vežičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Naukladáme do muffinovej formy.

    Chrumkavé zemiakové vežičky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zakryjeme alobalom a dáme piecť na 180°C asi na pol hodiny.

    Chrumkavé zemiakové vežičky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po pol hodine odokryjeme, opatrne vyberieme a obrátime na plech. Dopečieme na 220°C približne 15 minút. Zemiačiky sú dobré len tak samé jesť alebo s omáčkou alebo dipom alebo tiež ako pekná príloha k mäsu.

    Chrumkavé zemiakové vežičky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pozn.: Otec si najskôr nechcel vziať, že je to tvrdé a že nechce a potom si zobral jednu celú vežu. A mama mi neskôr hovorí "Také boli dobré, tak by som si ešte dala!" Takže budem robiť i zajtra, ale už nie vežičky, ale len tak na plechu, aby toho bolo viac.

Diskusia k receptu

veronca
je to môj prvý komentár ale ma zaujala vynaliezavosť že zemiaky môžeš naukladať do muffinovej formy to by ma nenapadlo ja ju mám na 24 ks
klobúk dole
veronca
je to môj prvý komentár ale ma zaujala vynaliezavosť že zemiaky môžeš naukladať do muffinovej formy to by ma nenapadlo ja ju mám na 24 ks
klobúk dole
evanaaa
Dobre vypadajú, zemiačky, najmä takéto chrumkavo opečené mám rada, ale nebolo by jednoduchšie ich dať hneď na plech, ako špiniť zbytočne tú formu? Nemusia byť vežičky, stačí naukladať pekne do jednej vrstvy.
niniatko
@evanaaa nie, budú sa šmýkať a padať, v tej forme sa pekne zapečú do seba a potom na plechu z nich už nie sú šikmé veže v Pise... mne sa to celkom nepodarilo, lebo som to neodhadla s maslom a bolo ho viac, takže sa mi vo forme nespiekli do seba všetky a na plechu sa potom šmýkali ako sa dopekali
evanaaa
Aha, takže musia byť na sebe, či do seba spečené, :) ale ja som nemala na mysli spraviť také vežičky na plechu, ale jednotlivo, v jednej vrstve a tak ich piecť.......jasné, že by nedržali.
niniatko
@evanaaa jaj, to jasné, to by šlo, aj v dvoch vrstvách na sebe, resp. poprekrývané, včera som to tak piekla, ale pokiaľ chceme "ohúriť" návštevu, tak urobíme vežičky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia