Polievka z hokkaido tekvice so šalviou

momi - fotkamomi, 8. januára 2015
Polievka z hokkaido tekvice so šalviou
Foto: momi

Tekvicová polievka je moja obľúbená. Tento recept je ozvláštnený šalviou a aj tým, že tekvica sa pred varením pečie a tak polievka získa príjemnú Zobraziť celý popisTekvicová polievka je moja obľúbená. Tento recept je ozvláštnený šalviou a aj tým, že tekvica sa pred varením pečie a tak polievka získa príjemnú chuť.

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
5 ks
500 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Očistenú tekvicu nakrájajte na menšie kúsky, poukladajte na pekáč, posypte korením a pokvapkajte olivovým olejom. Pridajte očistené strúčiky cesnaku a lístky šalvie a pečte v trúbe na 180 C cca polhodinu.

  2. 2

    Osmahnite na drobno pokrájanú cibuľu (na olivovom oleji alebo na masle), pridajte upečenú tekvicu vrátane cesnaku a šalvie, zalejte vývarom a varte 15-20 minút.

  3. 3

    Uvarenú polievku rozmixujte, ak je nutné zjemnite smotanou na varenie alebo kokosovým mliekom (niektoré recepty odporúčajú lučinu natur, v niektorých je na zjemnenie biely jogurt; ja som použila klasickú smotanu na varenie). Ak treba dochuťte soľou a korením, na tanieri ozdobte lístkami šalvie (mne nevyšlo na ozdobu a tak som ozdobila štipkou šalviového pesta a pokvapkala tekvicovým olejom).

Diskusia k receptu

jozka2
Polievocka vyzera velmi chutna a hlavne dietna.Robim podobnu,ale uz nepeciem,len ocistim pokrajam a za 10 min. je uvarena.Teraz som ju robila,pridala som k nej aj jeden batat pre zmenu.
mijaita
Ja ji vařím ráda, k dýni je šalvěj výborná. Uvařím jen slaďoučkou dýňovou polévku s troškou máslové jíšky a zavařím do ní šalvějové knedlíčky. Jedna báseň? Kdepak, několik básní! :-)


1x radost
radox1
upecenim tekvice pred pripravou polievky prebehne karamelizacia,a tym padom sa polievka dostava do vyssieho levelu.
5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia