Foto: momi
Tekvicová polievka je moja obľúbená. Tento recept je ozvláštnený šalviou a aj tým, že tekvica sa pred varením pečie a tak polievka získa príjemnú Zobraziť celý popisTekvicová polievka je moja obľúbená. Tento recept je ozvláštnený šalviou a aj tým, že tekvica sa pred varením pečie a tak polievka získa príjemnú chuť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú tekvicu nakrájajte na menšie kúsky, poukladajte na pekáč, posypte korením a pokvapkajte olivovým olejom. Pridajte očistené strúčiky cesnaku a lístky šalvie a pečte v trúbe na 180 C cca polhodinu.
- 2
Osmahnite na drobno pokrájanú cibuľu (na olivovom oleji alebo na masle), pridajte upečenú tekvicu vrátane cesnaku a šalvie, zalejte vývarom a varte 15-20 minút.
- 3
Uvarenú polievku rozmixujte, ak je nutné zjemnite smotanou na varenie alebo kokosovým mliekom (niektoré recepty odporúčajú lučinu natur, v niektorých je na zjemnenie biely jogurt; ja som použila klasickú smotanu na varenie). Ak treba dochuťte soľou a korením, na tanieri ozdobte lístkami šalvie (mne nevyšlo na ozdobu a tak som ozdobila štipkou šalviového pesta a pokvapkala tekvicovým olejom).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/tvarohove-knedlicky-do-polevek-...
5*