Slovenské pagáče
Asi dvestotridsiate pagáče na tejto stránke, ale takéto tu ešte nie sú. Sú totiž so...
Mrkvová torta
Keď som prvý krát čítala tento recept, hneď ma oslovil. Páčilo sa mi, že jedna z...
Cibuľovo-karfiolový koláč
Ak už použijete akúkoľvek zeleninku, či už ho budete papať teplý alebo studený, s mozzarelou...
Soppa tal-Armla - národné jedlo Malty
Varí sa z ľahko dostupných a lacných surovín, ktoré si môžu dovoliť aj „samoživiteľky“. Názov...
Bleskové sviatočné knedle
Dostala som ho mailom od priatelky z Prahy. Je vyzkusany niekolkymi kucharkami a kuchtikmi...
Perníková krabica
Pri pečení perníkov ma napadla taká myšlienka, že čo tak urobiť krabicu. Takáto krabica môže byť...
Silný zeleninový vývar „kotteri ramen“
Slovenskú gastronómiu si bez polievok nevieme ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú, osviežia, naštartujú trávenie a telo dobijú vitamínmi....
Jablková kaša k pečenému mäsu
Pripravila som jablkovú kašu k pečenému mäsu, je krásne voňavá, má príjemnú sladko -...
Karfiol v syrovo-pivnom cestíčku
Očistený a nakrájaný karfiol dáme variť do osolenej vody. Uvarený vyberieme a necháme dobre...
Citrónový džem z cukety so zázvorom
Mňa najskôr niečo napadne a potom hľadám, či také niečo existuje :) Našla som recept na...
Orieškový sen
Cesto: najprv vyšľaháme 10 bielkov. V druhej miske si vyšľaháme 10 žĺtkov s 380 g cukru....
Cuketové lasagne s hlivou bez cestovín
Lasagna je tradičný sýty pokrm talianskeho pôvodu. Skladá sa z niekoľkých vrstiev tenkej cestoviny prekladanej s...
Šampiňónová roláda z lístkového cesta s mozzarellou a paradajkami
Veľmi jednoduché, rýchle a hlavne chutné!
Jesenná mrkvovo-jablková polievka
Trochu netradičná polievka na naše zemepisné šírky, ale veľmi jednoduchá, chutná a vôbec nie jablková....
Medovníkový koláč s figami
suchý koláč s vôňou zimy :) inšpirovaný časopisom o vianočnom pečení, ale s použitím domácich sušených...
Cibuľový chlieb s bylinkami (bez droždia)
Verím, že tento recept pomôže všetkým, ktorí nemôžu konzumovať kvasnice.
Lekvár z viacerých druhov ovocia
Na druhý deň som pokračovala vo varení lekváru z nektaríniek. Nakoniec mi zostalo 250 g očistených...
Hot Cross Bun - horúca krížová buchta
“Hot Cross Bun” Horúca krížová buchta. Je to sladké hrozienkové pečivo. V mnohých historicky kresťanských...
Smotanový posúch so šampiňónmi a s medvedím cesnakom
Posúchy sú u nás veľmi obľúbené, najmä smotanové. Práve je sezóna medvedieho cesnaku v...
Chřupáčky z kynutého lístkového těsta
Chřupáčky jsou jako pírko – buclaté a lehoučké jako vata. Na povrchu chřupavé, vevnitř měkounké,...
Varený cuketový kompót s jablkami
Roky cuketku využívam aj na kompot. Takto pripravenú mám veľmi rada a dúfam, že aj vám niekomu...
Nivové špagety à la Dobrůtka
Vždy keď máme nivu a nevieme ako ju použiť, nivová omáčka to istí :). Jednoduchá...
Cuketovo-syrové guľky
Cuketu si nastrúhame na jemno, zasolíme a necháme chvíľu postáť, aby pustila šťavu, ktorú zlejeme....
Hrášková nátierka
Hrášok je bohužiaľ z plechovky, ale kľudne môžete použiť hrášok aký chcete :) Nátierka je naozaj...
Celozrnné domáce rezance s tvarohom
Dostala som chuť na rezance s tvarohom. Chcela som však niečo zdravšie, tak som spravila...
Trhané lokše z múky
Včera som si pozrela v televízii varenie z roku 1997. Stará pani, v kroji pri...
Zemiakovo-špenátový prívarok
Do vody pridám bobkový list, prekrojenú cibuľu a nakrájané zemiaky.
Rukolový šalát
Rukolu naozaj môžem. No tento týždeň som na ňu akosi pozabudla a už týždeň sa mi...
Len štyri suroviny (slíže)
Taliani majú špagety Aglio e Olio (cesnak a olej). Super jednoduché a vyborné. Aj v...