Foto: rennatte
Slivkový osúch vylepšený želatínou z kompótovej šťavy
20
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Z múky, kvásku, mlieka a masla pripravíme kysnuté cesto a necháme pol hodinky nakysnúť
-
2
nakysnuté cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu preložíme na plech s papierom na pečenie a poukladáme precedené slivky, šťavu odložíme, posypeme škoricovým cukrom a dáme piecť
-
3
kompótovú šťavu odmeriame, dolejeme do 600 ml vodou, ak treba dosladíme a zo zlatým klasom uvaríme husté želé (ako puding)
-
4
ešte horúce želé vylejeme na upečený koláč, rozotrieme, necháme vychladnúť a krájame na rezy.
Diskusia k receptu